Geschatte leestijd: 3 minuten
Laatst schreef ik een blog over de Whirlpool combimagnetron en zijn “Crisp” functie. Deze handige plaat zorgt ervoor dat je in no-time een lekker gerecht op tafel zet. Zoals bijvoorbeeld dit basisrecept Elszasser flammkuchen. Nu stond flammkuchen maken sowieso nog op mijn to Cook lijstje, en dankzij de winnares van de receptenwedstrijd “vlamt” hij nu op mijn blog. recept flammkuchen recepten

Het flammkuchen deeg maken we helemaal zelf. Alhoewel je het tegenwoordig ook al kant en klaar kunt kopen in de supermarkt. Dit flammkuchen recept was dus het idee van Anne-Marie en het recept heb ik uitgewerkt voor Whirlpool.

Basisrecept Elszasser flammkuchen
Zoals je hebt gezien flammkuchen deeg maken is helemaal niet ingewikkeld. Je hebt er alleen wat tijd voor nodig. Maar zoals ik al schreef het is er ook kant en klaar. Gebruik je dat deeg dan heb je letterlijk in nog geen 15 minuutjes deze hartige taart op tafel staan. Maar zeg nou zelf, je eigen flammkuchen maken is toch veel leuker? Wil je trouwens nog wat meer weten over de combimagnetron van Whirlpool? Lees dan hier de blog terug die ik daar eerder over schreef. Daar vind je ook een fijn quiche recept trouwens.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Basisrecept Elszasser flammkuchen
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram tarwebloem
- 8 gram zout
- 250 ml lauwwarm water
- 1 zakje instant gist
- 3 witte uien
- 200 ml crème fraiche
- 100 gram pancetta spekblokjes - ( mag ook gewoon gerokt spek zijn )
- gemalen zwarte peper
- 1 tl persillade kruidenmix
En zo maak je het:
- Pak je keukenmachine erbij en doe hierin de bloem, zout, gist, en het lauwwarme water en mix. Zorg dat je je deeghaak gebruikt. Laat het deeg een tien minuutjes draaien tot je een mooi soepel deeg hebt. ( Deze hoeveelheid deeg is voor 2 bereidingen, dus 2 flammkuchens).
- Doe het deeg in een kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat een uur rijzen op kamertemperatuur. ( Of tot het deeg zichzelf verdubbeld heeft.)
- Snijd ondertussen de uien in ringen en bak ze in een koekenpan met wat olijfolie tot ze glazig zijn. Strooi en versgemalen peper over en de persillade kruidenmix.
- Bebloem je werkblad en haal het deeg uit de kom. Verdeel in twee ballen. Met een keukenroller rol je het deeg uit tot het 5mm dun is. ( Ja het moet echt zo dun zijn anders wordt de korst te dik).
- Leg het deeg op je Whirlpool crisp plaat en besmeer met 100 ml crème fraîche. Verdeel de helft van de uien erover en strooi 50 gram Pancetta spekblokjes erop. ( Heb je een gewone oven check dan even de notities voor de bereiding in die oven).
- Zet de combimagnetron aan en start de Crisp-functie, bak de flammkuchen 8 minuutjes.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten proberen? Dat kan kijk hier maar eens naar:
- Het basisrecept voor huisgemaakte sushi vind je hier.
- Maar ook voor een fijne Mediterraanse ratatouille.
- En dol op pasta? Dan kun je dit basisrecept gebruiken voor allerlei pasta’s.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept flammkuchen recepten
Voor het echte wintersport gevoel
Pingback: Italiaanse bruschetta met Crisptechnologie - Heerlijke Happen