Croissant wortel gevuld met eiermousse

Croissant wortel gevuld met eiermousse

Super leuk receptje, makkelijk gemaakt en een groots "wauw" effect op de Paas tafel.
Croissant wortel gevuld met eiermousse

Dit receptje stond al ruim twee jaar op mijn to-cooklijst. De speciale stalen roomhoorntjes die je nodig hebt om het deeg omheen te rollen lagen al een jaar in de la. Al met al waren alle ingrediënten in huis nu alleen nog het maken ervan. Het idee is overigens niet nieuw hoor, de manier van fotografie wel. Want hoewel het Paas thema natuurlijk vraagt om veel lichte kleurtjes, een hoop eitjes wilde ik het basic houden. Echt het receptje in de hoofdrol en werken met lichte tinten. En dat is aardig goed gelukt al zeg ik het zelf. Grappige anekdote: mijn dochter dacht dat ik er een frikandel ingerold had! Ze wilde het heel enthousiast proeven en toen ik zei “er zit eiermousse in hoor” bedankte ze me vriendelijk. Met de vraag of ik het dan nog een keer wilde maken met wel een frikandel erin. Lijkt me een tóp combi hahaha een croissantdeeg frikandel recept.

Croissant wortel gevuld met eiermousse
Dit receptje heb je zo gemaakt, binnen 25 minuten op tafel!
Croissant wortel gevuld met eiermousse

Croissant wortel gevuld met eiermousse

Super leuk receptje, makkelijk gemaakt en een groots "wauw" effect op de Paas tafel.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch, Ontbijt
Keuken: European
Trefwoord: croissantdeeg, eiermousse, wortel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

roomhoorntjes
kleine keukenmachine

Ingrediënten: 

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche

kruiden / specerijen:

  • zout / peper
  • kerriepoeder
  • verse peterselie

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Neem de roomhoorntjes erbij en snijd het deeg in smalle reepjes. Rol deze om de hoorntjes heen en leg ze op een bakblik met bakpapier bekleed. Zet in de oven voor 12-13 minuutjes tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Kook ondertussen de eieren tot ze hardgekookt zijn. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Hak ze een beetje fijn en doe ze dan in je keukenmachine.
  • Breng op smaak met peper, zout, kerriepoeder en wat blaadjes verse peterselie. Voeg de mayonaise en crème fraîche toe en draai het geheel tot een zachte mousse. Schep in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.
  • Laat de wortels even afkoelen op een rooster en spuit daarna de eiermousse erin. Steek ter decoratie wat takjes peterselie in de "wortels".
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
croissantdeeg recept
Je kunt speciale roomhoorntjes bestellen, je kunt eventueel ook wat aluminiumfolie gebruiken.

Croissant wortel gevuld met eiermousse

Voor dit croissantdeeg recept heb ik die blikjes gekocht die in het koelschap bij je supermarkt staan. Weet jij waarom ze gekoeld bewaard moeten worden? Als de blikjes warmer dan 7 graden worden dan “ontploft” het blikje. Je zou natuurlijk het deeg helemaal zelf kunnen maken, maar dat is wel een heel proces. Ik kies er dus gewoon voor om het te kopen in het welbekende blikje. En zoals je hieronder kunt zien kun je dat croissantdeeg ook gebruiken voor hartige recepten. De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

Andere lekkere receptje met croissantdeeg of eiersalade? Probeer dan deze eens:

Hier wil je toch gelijk bij aanvallen?! Croissant wortel gevuld met eiermousse.

1 gedachte over “Croissant wortel gevuld met eiermousse”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept