Dryjanuari een maand niet drinken

Tijdens de vakantie mogen de teugels een beetje vieren. Een roséetje hier, een drankje daar. Nog maar eens een flesje opentrekken en we vierden het leven. Maar de zomer kwam en ging en de teugels bleven lekker gevierd. En dan breekt de feestperiode aan. Vanaf eind september staat het hier al in het teken van de kerst en andere feestdagen. En zo bleef de alcohol rijkelijk vloeien. Nu wil ik niet zeggen dat het problematische vormen aannam, maar toch de grens tussen zo nu en dan een glaasje werd bijna dagelijks één of twee glazen. De riem moest steeds een gaatje losser totdat ik die hele jeans gewoon niet meer aankon. Dit moest anders! Heel monter besloten we net voor de kerstdagen we doen het! We doen Dryjanuari een maand geen alcohol drinken. dry january

Dryjanuari een maand niet drinken
Stukje gember of wat munt erbij.

Sporten tijdens Dryjanuari een maand niet drinken

Mijn hardloop-carriere blies ik al 13 april 2019 een nieuw leven in, en het lopen op zich ging best lekker. Maar had ik gedronken dan liep het toch net even minder lekker. En hoewel veel sporten bijdraagt aan een gezonde levensstijl het blijft toch “ieder potje gaat door het mondje”. Je kunt wel heel veel sporten maar als je wat je eet en drinkt niet aanpast dan gebeurt er niet heel veel. Het doel wat ik gezet heb voor mijzelf is 10 kilometer in een uur hardlopen. Op zich een ambitieus plan, maar niet onhaalbaar. Met een goed schema ben ik aan de slag gegaan. Op het moment sport ik gemiddeld drie tot vier keer per week. Ik wissel het hardlopen af met stukken fietsen. Op het moment heb ik wel een blessure, maar ik blíjf in beweging!

Dryjanuari een maand niet drinken
Probeer eens met verschillende soorten thee te experimenteren.

Drankjes

Goed, géén alcohol drinken! Maar wat dan wel?! Gelukkig spelen de horeca en ook de supermarkten hier handig op in. Er zijn namelijk heel wat lekkere alcoholvrije drankjes te koop. Een cocktail thuis mixen is totaal niet ingewikkeld en je kunt de lekkerste combinaties maken. Zo koop je alcoholvrij bier, gin, wijn, cider, de keuzes hierin zijn enorm uitgebreid. Leuk je drankje op met vers fruit, kruiden, of takjes verse munt. Schaaf stukjes ijs, of gebruik ijsklontjes die je een smaakje geeft. Zo kun je ook zelf verschillende soorten ijsthee maken en daar helemaal je eigen draai aan geven.

dry january
Huisgemaakte ice tea : het recept vind je hier.

Helder in je hoofd en de kilo’s vliegen eraf…

Een veel gelezen argument in de verschillende bladen en online is dat je je helderder voelt en dat de kilo’s eraf vliegen. Nou moet ik zeggen dat ik dat beide eigenlijk wel vind meevallen. Of eerder tegenvallen. Want dat is bij mij nou niet persé het geval. Door mijn sport, gezonde maaltijden èn geen alcohol ben ik wel aan het afvallen, maar dat wil ik dus niet geheel wijten aan het alcoholvrij drinken. Natuurlijk neem je die extra calorieën niet meer tot je, maar ik denk eerder dat het aanpassen van je gehele levensstijl meer voor je doet.

dry january
Of een huisgemaakt druivensapje! Het recept vind je hier.

En dan ga je uit eten… en dan?

Nu heb ik expres voor januari niet héél veel events ingepland en zelfs een hele fijne lunch met champagne aan mijn neus voorbij laten gaan, maar ik wilde de kat niet op het spek binden! Wel ben ik gaan eten in een sterrenrestaurant en de maître daar speelde daar goed op in. De ene na de andere mocktail kwam op tafel en ik heb oprecht de wijntjes niet gemist. En dus is het heel goed mogelijk uit te gaan of naar een restaurant te gaan en géén alcohol te hoeven drinken en zo mijn dryjanuari vol te houden.

dry january
Allemaal heerlijke mocktails, geen drup alcohol en toch lekker!

En dan nu? Kurken van de fles?

Nee, ik heb besloten tot mijn wedstrijd op 8 maart géén alcohol te drinken. Ik trek er dus nog een maandje bij! Nu hoop ik wel dat mijn blessure snel over is, anders komt dat wellicht nog in gevaar ook! Komende weken testen en drinken wij hier thuis wat alcoholvrije wijntjes, en maak ik lekker mijn eigen mocktails in het weekend! Een to be continued dus… Dryjanuari een maand niet drinken wordt dus ook dry-feb!

dry january

4 gedachten over “Dryjanuari een maand niet drinken”

  1. Pingback: Update Heerlijke Happen afvalrace 1 - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Carnaval Kartoffel salade met peterselie - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Kippenstoof met gedroogde pruimen - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.