Fitmom fit people Franciska doet niet mee

Fitmom fit people Franciska doet niet mee

Je kunt er niet meer omheen! Ze duiken overal als paddenstoelen op uit de grond. Kennelijk is het ook niet eens een hype, maar iets blijvends. Voor mijn gevoel duurt dit nu al jaren. Ik noem de hele categorie waar ik het over heb maar even voor het gemak ‘fitpeople’, want kennelijk ben je eigenlijk een fitgirl, fitboy, fitmom, fitoma… Je kunt wel stellen dat de insteek van deze groep is: iedereen is fit of kan fit zijn. Maar hoe zit dat dan met mij? Moet ik fit zijn? Moet ik sporten? Wat moet ik dan eten? Lees het in deze blog”Fitmom fit people Franciska doet niet mee” of toch wel…… smoothie bowl

Fitmom fit people Franciska doet niet mee
Verleidingen liggen op de loer… Wie is er nou niet dol op chocolade?

Hoe doe ik dat toch met het drukke gezinsleven?

Ik verdwaal soms echt in deze wereld. Er zijn zoveel dingen waar ik tegenop kan kijken als het gaat om een healthylifestyle implementeren in ons gezin. Aan de andere kant zie ik ook zoveel belang bij een gezond leven. Ik heb zeker geen maatje 34 en mijn leven is ontzettend dynamisch en gevuld. Als moeder van 2 bonuszonen en 1 dochter, als werknemer bij mijn werkgever, als vrouw van mijn man, als vriendin van mijn vrienden vult het leven zich snel. En zo heeft de waan van de dag toch de overhand. Hoe dan ook, ik heb wel heel sterk het gevoel dat ik graag een gezond leven wil lijden.. uuh!! LEIDEN en dit vooral ook uit wil dragen naar onze kinderen. 

Samen met haar dochter boodschappen doen, drukke dagen en toch elke dag weer een fijne maaltijd op tafel zetten.

“To gym or not to gym”

Sporten is geen hobby van mij. Ik ben echter gek van lekker eten en ik word echt niet gelukkig van een bord sla. Tijd om de in de keuken te staan om de meest uitvoerige healthy meals te koken heb ik niet! De meeste fitpeople die ik zie, werken zelfs enorm op mijn zenuwen. Het zijn met name super slanke, strakke mensen die het allemaal al op orde hebben. Ik herken mijzelf hier helemaal niet in. Zoals ik zelf in mijn eigen bio op instagram (myfoodylife_blog) ook schrijf, ‘ik flanzenbans die healthylifestyle er doorheen’. Ik ben al blij als ik mijn kinderen überhaupt een wortel of een sperzieboon zie eten zonder dat hier een heel zeurend drama met heel veel ‘ieuw, jakkie, bleh’ aan vooraf is gegaan. 

smoothie bowl
Zo nu en dan een fijne pizza, en een bubbeltje moet kunnen toch?!

Fitmom fit people Franciska doet niet mee

De decembermaand is ook niet de makkelijkste maand. Het is een maand vol gezelligheid, maar vooral ook veel lekkers. Overal ‘nee’ op zeggen is ook niet iets waar ik gelukkig van word. De sleutel is zoals altijd weer ‘balans’. Voor mijzelf betekent dat dat op de echte feestdagen ik lekkers mag, maar de andere dagen ik mij niet laat verleiden. Ten minste, dat is mijn voornemen. Ik probeer een doel te stellen waarvan ik weet dat het haalbaar is. smoothie bowl

Stel een doel

Laten we eerlijk zijn, helemaal niet snoepen in deze maand is niet een heel haalbaar doel. Mocht je het moeilijk vinden en de good old 2 januari voornemens deels al willen inluiden, bepaal dan voor jezelf een haalbaar doel. Bekijk waar je niet omheen kunt of ook niet omheen wilt. Ik WIL namelijk gewoon met kerst lekker eten. Ik WIL gewoon met oud een nieuw een oliebol. Dus: op de feestdagen zelf mag ik genieten. Daar omheen beperk ik het. 

In januari kijken wij verder en wil ik jullie meenemen in mijn echte reis. Dat mis ik namelijk tussen al die fitte en healthy people. Een echte reis en echte struggles! Wat zijn jouw doelen in januari? Of heb je die niet? Herken je het gebrek aan echte verhalen en raak je ook gedemotiveerd van die hele succesvolle, dunne mensen? Houd deze rubriek bij Heerlijke Happen in de gaten en reis met mij mee! 

smoothie bowl

Smoothiebowl banaan-perzik

Gast foodie Franciska start de dag het liefst met een smoothie, ze deelt een lekker recept voor een gezonde smoothie.
5 van 10 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Ontbijt
Keuken: European
Trefwoord: banaan, perzik, smoothie
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 539kcal
Auteur: Franciska Sprokkereef
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 1 banaan
 • 5 partjes bevroren perzik
 • 200 ml sojamelk
 • 1 el chiazaad
 • 2 el kokosrasp
 • 2 el hennepzaad
 • ½ tl zeezout

En zo maak je het:

 • Doe de banaan, perzik en sojamelk in je blender en draai het tot een gladde smoothie.
 • Neem je bowl erbij en schep hier de smoothie in.
 • Top de smoothie af met het chiazaad, kokosrasp, en hennepzaad en sprinkel het zeezout erop.
 • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Deze blog “Fitmom fit people Franciska doet niet mee” is een bijdrage van gast foodie Franciska Sprokkereef , neem ook eens kijkje op haar site.

smoothie bowl

6 gedachten over “Fitmom fit people Franciska doet niet mee”

 1. Pingback: Gezonde kruidige ontbijt granola - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Kruidige curry met zoete aardappel - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Romige bloemkoolsoep met spekjes - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept