Gebakken tarbot met zeekraal pesto

Gebakken tarbot met zeekraal pesto

We letten steeds beter op de herkomst van onze producten. Wij als consument kunnen immers het verschil maken! Wanneer wij kiezen voor duurzame en verantwoorde producten zal de vraag daarnaar ook groeien. Toch valt er nog een wereld te winnen op dat gebied, en daarom ben ik ook blij dat ik gevraagd ben om deel te nemen aan de Bewuste VisWeek. Jullie hebben eerder al artikelen voorbij zien komen in samenwerking met het MSC-Keurmerk. Hun tomeloze inzet is om de visserij nóg duurzamer te krijgen en daarmee heb je een goed verhaal op je bord! In dit geval krijg je van mij het verhaal achter de duurzame tarbot. Want het zal je misschien verrassen maar hier in Nederland staat een duurzame tarbotkwekerij die ik bezocht heb. Niet geheel onverwacht, we reizen ervoor af naar Zeeland! Deze provincie is dé innovatiehub op het gebied van duurzaam kweken en vissen. Het recept wat je van mij krijgt is een heerlijk recept gebakken tarbot met zeekraal pesto. Je zult zien dat een tarbot bakken heel makkelijk is.

De Bewuste Visweek

Wanneer jij vis koopt heb je tal van keuze. Graag wil ik je ervan bewust maken dat kiezen voor duurzaam gevangen of verantwoord gekweekte vis helemaal niet ingewikkeld is. Je hoeft alleen maar te letten op de keurmerken. Het ASC- en het MSCkeurmerk. Steeds meer kwekerijen kiezen voor verantwoorde kweek, beperken hun impact op het milieu, en zetten zich in voor hun werknemers en voor de lokale bevolking. Een mooi voorbeeld daarvan is Adri Bout uit Zeeland. Met het oog op de toekomst zette hij de eerste recirculaire viskwekerij ter wereld op. Deze is middenin het proces om de ASC-certificering te krijgen.

In een indrukwekkende, verticale installatie in een loods aan de wal, creëert hij de ideale omstandigheden voor de vissen. Het levert ieder jaar zo’n honderd ton tarbot op. De platvis leent zich goed voor de kweek, hij is smakelijk en de prijs is goed. “Ik heb er jaren over gedaan om alles precies goed te krijgen: het juiste voer, de waterkwaliteit, de stroming, het broeden… alles hebben we zelf uitgezocht, met vallen en opstaan.” Aldus Adri. Zijn andere tak van sport, de mesheften, zijn al sinds 2012 MSC-gecertificeerd.

Seafarm Seafood

Om de wereld te voeden, kunnen we niet zonder duurzame visserij. Daarnaast zal, om de druk op onze wateren nog verder te verminderen, de vis op ons menu steeds vaker uit een kwekerij afkomstig zijn. Door vis, schelp- en schaaldieren te kopen met het ASC- of MSC-keurmerk draag je er als consument aan bij dat steeds meer visserijen en kwekerijen duurzaam innoveren.

Zodat ook onze kinderen en kleinkinderen kunnen genieten van al het goeds uit de zee. De Zeeuwen lopen dus voorop in het verantwoord kweken van onder andere oesters, mosselen, mesheften, en ook tarbot. Al deze innovaties zullen ervoor zorgen dat het visbestand in de zee op een goed niveau blijft.

In de kwekerij kweken ze zelf de algen die de larfjes eten, en groeien de vissen in gigantische stellages op van kleine eitjes tot grote vissen.

Gebakken tarbot met zeekraal pesto

Aan de slag! We gaan een AVG’tje maken, jawel aardappeltjes-vis èn groenten. Tarbot bakken is heel gemakkelijk en we serveren hem met een heerlijke huisgemaakte zeekraalpesto.

Gebakken tarbot met zeekraal pesto

Gebakken tarbot met zeekraal pesto

We bakken een lekker stukje tarbot en maken er een huisgemaakte zeekraalpesto bij.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 19 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bimi, krieltjes, tarbot, zeekraal
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 346kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

 • 4 tarbot filets
 • 400 gram bimi - ( asperge broccoli )
 • 300 gram krieltjes - voorgekookt
 • 50 ml olijfolie
 • 2 el roomboter
 • peper / zout

Voor de zeekraal pesto:

 • 75 gram zeekraal
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 takjes verse dille
 • 50 ml olijfolie
 • 30 gram Parmezaanse kaas
 • 4 el pijnboompitjes
 • gemalen zwarte peper

En zo maak je het:

 • Pak je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten voor de pesto erin. Draai een aantal keer en voeg dan de olijfolie toe. Draai tot je een mooi gemixte pesto hebt. Let op met zout, zeekraal is zout van zichzelf! Doe de pesto in een kommetje en bewaar tot gebruik.
 • Stoom of kook de bimi in 18 tot 20 minuutjes gaar.
 • In een koekenpan bak je de gekookte krieltjes met wat peper en zout tot ze een mooi goudgeel jasje hebben.
 • Bestrooi de tarbot met zout en peper.
 • In een koekenpan smelt je de boter en giet daar de olijfolie bij. Bak op middelhoog vuur de tarbot eerst voor 4 minuutjes op zijn velletje, daarna nog eventjes op de andere kant.
 • Schep de aardappeltjes op de borden en leg de tarbot daarop. Serveer met de bimi en zeekraal pesto.
 • Heerlijk Happen!
Tarbot heeft graatjes, let dus op met eten dat je die verwijderd. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
tarbot bakken

Dit recept is heerlijk en wil jij nóg meer lekkere ASC- en MSC-Keurmerk visrecepten maken? Probeer dan eens onderstaande gerechtjes:

Gebakken tarbot met zeekraal pesto
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram, Facebook of Pinterest? Je kunt me daar vinden onder @heerlijkehappen en mij taggen in jouw creatie met #heerlijkehappen. Een reactie onder dit recept vind ik natuurlijk ook erg leuk.

Deze blog is geschreven in samenwerking met het ASC- en MSC-Keurmerk.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gebakken tarbot met zeekraal pesto

recept tarbot gebakken

7 gedachten over “Gebakken tarbot met zeekraal pesto”

 1. So nicely mentioned and looks like really professional people are writing on this website.

  [url=https://www.worldsex.co.il/נערות-ליווי-בתל-אביב-והמרכז/]נערות ליווי בתל אביב והמרכז[/url]

 2. [url=jerseysmanchesterunitedsoccer.com] satta bazar song [/url]and www indiabet com betting cricket .upstate satta bazar
  delhi bazar black satta
  delhi bazar satta king time
  dl bazar satta number
  gujarat market satta bazar

 3. I cannot thank you enough for such great writing and all people to their up to the point reviews.

  [url=https://ineedsexadvice.com/%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%99-%D7%A1%D7%A7%D7%A1-%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99-%D7%96%D7%95%D7%92%D7%99/]נערות ליווי[/url]

 4. [url=http://soccerjantena.com
  ] binomo bonus coupon [/url] and binomo hindi jankari . how to change currency in binomo
  how to change language in binomo
  how to deposit in binomo
  how to deposit money in binomo in india
  how to do trading in binomo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept