Gezond leven en wijn drinken? Het kan!

Gezond leven en wijn drinken? Het kan!

Er zijn genoeg argumenten te vinden waarom wijn wel of juist niet goed voor je zou zijn. Wat ons betreft geldt: zodra het woordje te ergens voor staat is het in de meeste gevallen niet goed voor je. Zo ook bij wijn. Te veel wijn drinken is voor niemand goed. Te weinig wat ons betreft ook niet. (Het leven moet natuurlijk wel leuk blijven hè). Zo nu en dan een glas wijn drinken hoeft ook helemaal niet slecht voor je te zijn. Er zijn zelfs mensen die claimen dat het gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. Benieuwd hoe dat zit? En hoe je op een gezonde manier toch af en toe van een glas wijn kunt genieten? Lees dan deze blog “Gezond leven en wijn drinken? Het kan!”

Gezond leven en wijn drinken? Het kan!
Een fris wit wijntje

Drink met mate

Het is misschien wat cliché, maar wel een van de belangrijkste tips wat ons betreft. Hoe gezond je ook leeft, als jij in het weekend drie flessen wijn achterover tikt heeft die gezonde leefstijl weinig zin. Balance is key, zo ook wat betreft je alcoholinname. De Nederlandse Gezondheidsraad raadt aan om als je drinkt het bij één glas alcohol per dag te houden. Een avondje stappen of borrelen? Dan wordt aangeraden het bij vier tot vijf glazen te houden. Het gaat uiteindelijk om “gezond leven en wijn drinken? Het kan!”

Gezond leven en wijn drinken? Het kan!

Let op het aantal calorieën

De meeste wijn bevat zo’n 90 – 175 calorieën per glas. Dit is afhankelijk van of de wijn droog of zoet, rood of wit en hoog of laag in alcohol is. Afhankelijk van of jij een man of een vrouw bent mag je meer of minder calorieën binnenkrijgen per dag. Staat er dus een borrelsessie op de planning, houd hier dan rekening mee. De beste optie als je zo min mogelijk calorieën wilt binnenkrijgen en tóch een glas wijn wilt nuttigen is om voor een droge witte wijn of rosé te gaan. Hier zitten namelijk minder restsuikers in. Dus minder calorieën dan in een zoete witte wijn of rode wijn.

Met wijn kun je ook een mooie wijncocktail maken.

Gezondheidsvoordelen?

In de intro noemden we het al: gezondheidsvoordelen. Wil je profiteren van de gezondheidsvoordelen van wijn? Dan kun je het beste af en toe glas rode wijn drinken. In rode wijn zitten namelijk meer antioxidanten dan in andere wijnsoorten. Op lange termijn kunnen antioxidanten mogelijk helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Deze antioxidanten zijn ook te vinden in diverse soorten groente en fruit. Voor welke je gaat laten we aan jou over ;-).

Geen idee? Doe eens een proeverij!

Gezond leven en wijn drinken? Het kan!

Beginnend wijndrinker?

Sta je nog aan het begin van je wijnreis? Bestel dan eens een wijnpakket. In een wijnpakket tref je vaak diverse wijnen en kun je op een gemakkelijke manier je eigen smaak ontdekken. Ook een mooie wijn aanbieding biedt de uitgelezen kans om op een voordelige manier erachter te komen welke wijn jouw favoriet is! 

Koken met wijn? Dat is een goed idee voor een fijne smaakmaker, probeer deze gerechten maar eens:

Gezond leven en wijn drinken? Het kan!
In deze Stifado gebruiken we Griekse rode wijn.
Deze blog “Gezond leven en wijn drinken? Het kan! ” is geschreven in samenwerking met wijnvoordeel.nl

6 gedachten over “Gezond leven en wijn drinken? Het kan!”

  1. Pingback: Heerlijke zoete Valentijns cocktail - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Fitmom fit people Franciska doet niet mee - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Staartstuk met rode wijn bramensaus - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Dryjanuari een maand niet drinken - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.