Glutenvrije lasagne met tomatensaus

Glutenvrije lasagne met tomatensaus

Een heerlijke lasagne gemaakt met linzen-mais vellen.
Glutenvrije lasagne met tomatensaus

Dit keer maken we een heerlijk lasagne recept dat toevallig ook nog glutenvrij is. Zelf heb ik geen allergie of intolerantie maar ik stuitte toevallig op hele fijne lasagne bladen. Deze zijn gemaakt van linzen en mais en daarmee glutenvrij. Door deze groenten zijn ze ook nog eens leuk van kleur, namelijk oranje. Verder gebruiken we lekker veel kaas en flink wat groenten! Al met al geen ingewikkeld recept dus. Dit is pas het eerste klassieke lasagne recept op mijn website, maar daar gaat zeker wel verandering in komen. Lasagne is altijd een beetje een ondergeschoven kindje geweest doordat ik het meerdere malen geserveerd heb gekregen en dat waren de echte “pakjes en zakjes ” versies en op zijn zachts gezegd niet zo heel lekker… Daardoor koos ik er in een restaurant ook niet echt voor. Zo heb ik het dus jaren naast me neergelegd wat achteraf best zonde is dus! Aan de slag dus met deze glutenvrije lasagne met tomatensaus.

Glutenvrije lasagne met tomatensaus
Glutenvrije lasagne met tomatensaus

Glutenvrije lasagne met tomatensaus

Een heerlijke lasagne gemaakt met linzen-mais vellen.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: courgette, gehakt, lasagne, ui
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

ovenschaal
koekenpan
rasp of microplane

Ingrediënten: 

  • 9 lasagne vellen linzen-mais - van KoRo (of ander merk )
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 pot tomatensaus - ( ongeveer 300 ml )
  • 1 gele courgette - in blokjes
  • 1 witte ui - gesnipperd
  • 2 bollen burrata - van 125 gram per stuk
  • 200 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 verse peterselie takjes - gehakt

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 220 graden.
  • Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
  • Neem je koekenpan erbij en rul het gehakt hierin, je kunt het extra vet wat vrijkomt afgieten. Voeg de ui en courgette toe en bak deze eventjes mee.
  • Pak je ovenschaal erbij en doe hier eerst een laagje gehakt-mix in. Leg daarop 3 lasagne vellen, smeer deze in met wat tomatensaus. Breek voorzichtig de burrata open en verdeel wat van deze kaas over de tomatensaus. Herhaal dit proces met het maken van laagjes tot je bovenaan de rand van je ovenschaal bent gekomen.
  • Strooi de Parmezaanse kaas er bovenop en zet de schaal in de oven voor een 20 minuutjes.
  • Hak de peterselie fijn en strooi deze als laatste erop voordat je serveert.
  • Heerlijk Happen!
Meeste potten tomatensaus zijn minimaal 400 ml inhoud, als je dus wat overhoudt kun je dit invriezen voor bijvoorbeeld je pizza, of gebruiken voor in een tomatensoepje. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
lasagne recept

Glutenvrije lasagne met tomatensaus

Een aantal producten in deze glutenvrije lasagne met tomatensaus komen van KoRo. Een website die volop mooie producten in bulk levert. Maar niet gevreesd je kunt tegenwoordig ook een hoop van dit soort groente-pasta vellen in de supermarkt vinden. Je hoeft er dus niet persé naar op zoek te gaan. Het grote voordeel van bulk-levering vind ik wel dat je een voorraadje in huis hebt en dus niet telkens hoeft in te slaan. Een lasagne recept als deze is makkelijk gemaakt, super smaakvol en ook de volgende dag prima als lunch te eten.

Wil je andere lekkere gerechtjes maken en op zoek naar wat inspiratie? Probeer dan eens onderstaande recepten:

1 gedachte over “Glutenvrije lasagne met tomatensaus”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept