heerlijk stamppotten buffetje

Heerlijk stamppotten buffetje

Heerlijk stamppotten buffetje

Vandaag krijgen we bezoek van familie, super gezellig natuurlijk en ze blijven ook eten. Nou met dit weer gaat er wel een lekkere stamppot in. Maar iedereen die mij kent weet dat ik dan niet gewoon één grote pan kan maken. Dus gaan we voor een heerlijk stamppotten buffetje. Voor elk wat wils en natuurlijk serveer ik ze ook met een lekker stukje vlees erbij. En dan niet zomaar even alleen rookworst, maar ook met een beenhammetje en krokante speklapjes. De andijvie stamppot krijgt een lekkere toevoeging van kaas en tomaatjes erbij.

Wat heb je allemaal nodig:

Voor de boerenkool:

  • 500 gram verse boerenkoolheerlijk stamppotten buffetje
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 zakje gerookte spek
  • zout/peper
  • roomboter
  • scheutje melk

Voor de hutspot:

  • 1 kilo wortel&uien mix
  • 600 gram kruimige aardappels
  • zout/peper
  • 1 steranijs die je 10 minuten meekookt
  • beetje roomboter

Voor de rauwe andijvie stamppot:

  • 250 gram gesneden andijvie
  • 500 gram kruimige aardappels
  • zout/peper
  • 100 gram blokjes kaas
  • 15 zongedroogde tomaatjes
  • beetje roomboter

En zo maak je het:

-Neem eerst drie grote pannen erbij voor de drie stamppotten. Natuurlijk eerst even alle aardappels die per gerecht nodig zijn schillen!

-Voor alle stamppotten geldt eigenlijk dat ze 20 minuten gekookt moeten worden, de groenten met de aardappels in één pan. Behalve de andijvie die voeg je pas toe nadat je de aardappels gestampt hebt.

-Voor de andijvie stamppot snij en hak je de kaas en de tomaatjes in kleine stukjes en deze voeg je er op het laatste samen met de andijvie aan toe.

-In een koekenpan bak je de spekjes voor de boerenkool lekker krokant, deze voeg je toe wanneer je hem gaat stampen.

Serveer ten slotte de stamppotten in een mooie rechaud of schalen en laat iedereen zelf lekker opscheppen.

Heerlijk stamppotten buffetje

Natuurlijk kun je naar eigen behoefte er verschillende soorten vlees bij serveren, ik maakte een heerlijke beenham, een Veluwse grove rookworst en uit gebakken speklapjes. Natuurlijk kan een lekkere jus niet ontbreken en kruidenazijn! Dat is een traditie die al jaren in onze familie bestaat en ik vindt het héérlijk op de boerenkool. Ook kan een goede klodder mosterd niet ontbreken. Al met al was het: Heerlijk happen!

7 gedachten over “Heerlijk stamppotten buffetje”

  1. Als de stampotten maar met spekvet klaargemaakt zijn is het goed .niet met jus .dan kan je net zo goed aardappellen en groente op je bord fijn prakken .dat is ook geen stampot

    1. Ikzelf heb altijd grote plakken vetspek die uitgebakken worden .
      En stampot spekjes even apart .heerlijk met worst klapstuk en een gewone speklap zo hoort het

    2. Ikzelf heb altijd grote plakken vetspek die uitgebakken worden .
      En stampot spekjes even apart .heerlijk met worst klapstuk en een gewone speklap zo hoort het

  2. Pingback: Bonenstoof met karbonade uit de römertopf - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.