Heerlijk stamppotten buffetje met 3 stampotten

Geschatte leestijd: 3 minuten

Heerlijk stamppotten buffetje

Vandaag krijgen we bezoek van familie, super gezellig natuurlijk en ze blijven ook eten. Nou met dit weer gaat er wel een lekkere stamppot in. Maar iedereen die mij kent weet dat ik dan niet gewoon één grote pan kan maken. Dus gaan we voor een heerlijk stamppotten buffetje. Voor elk wat wils en natuurlijk serveer ik ze ook met een lekker stukje vlees erbij. En dan niet zomaar even alleen rookworst, maar ook met een beenhammetje en krokante speklapjes. De andijvie stamppot krijgt een lekkere toevoeging van kaas en tomaatjes erbij. Boerenkool stamppot, hutspot en andijvie stampot

Wat heb je allemaal nodig voor het Heerlijk stamppotten buffetje:

heerlijk stamppotten buffetje

Voor de boerenkool:

500 gram verse boerenkool

1 kilo kruimige aardappelen

1 zakje gerookte spek

zout/peper

roomboter

scheutje melk

Voor de hutspot:

1 kilo wortel&uien mix

600 gram kruimige aardappels

zout/peper

1 steranijs die je 10 minuten meekookt

beetje roomboter

Voor de rauwe andijvie stamppot:

250 gram gesneden andijvie

500 gram kruimige aardappels

zout/peper

100 gram blokjes kaas

15 zongedroogde tomaatjes

beetje roomboter

En zo maak je het Heerlijk stamppotten buffetje:

Boerenkool stamppot, hutspot en andijvie stampot

-Neem eerst drie grote pannen erbij voor de drie stamppotten. Natuurlijk eerst even alle aardappels die per gerecht nodig zijn schillen!

-Voor alle stamppotten geldt eigenlijk dat ze 20 minuten gekookt moeten worden, de groenten met de aardappels in één pan. Behalve de andijvie die voeg je pas toe nadat je de aardappels gestampt hebt.

-Voor de andijvie stamppot snij en hak je de kaas en de tomaatjes in kleine stukjes en deze voeg je er op het laatste samen met de andijvie aan toe.

-In een koekenpan bak je de spekjes voor de boerenkool lekker krokant, deze voeg je toe wanneer je hem gaat stampen.

Serveer ten slotte de stamppotten in een mooie rechaud of schalen en laat iedereen zelf lekker opscheppen. Boerenkool stamppot, hutspot en andijvie stampot

Heerlijk stamppotten buffetje

Natuurlijk kun je naar eigen behoefte er verschillende soorten vlees bij serveren, ik maakte een heerlijke beenham, een Veluwse grove rookworst en uit gebakken speklapjes. Natuurlijk kan een lekkere jus niet ontbreken en kruidenazijn! Dat is een traditie die al jaren in onze familie bestaat en ik vindt het héérlijk op de boerenkool. Ook kan een goede klodder mosterd niet ontbreken. Al met al was het: Heerlijk happen!

heerlijk stamppotten buffetje

Heerlijk stamppotten buffetje

Vandaag krijgen we bezoek van familie, super gezellig natuurlijk en ze blijven ook eten. Nou met dit weer gaat er wel een lekkere stamppot in.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 26 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: stamppot
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 8 personen
calorieën: 450kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor de boerenkool:

  • 500 gram gesneden boerenkool
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 zakje gerookte spek
  • zout
  • roomboter
  • scheutje melk
  • peper

Voor de hutspot:

Voor de rauwe andijvie stamppot:

  • 250 gram gesneden andijvie
  • 500 gram kruimige aardappels
  • zout
  • 100 gram blokjes kaas
  • 15 zongedroogde tomaatjes
  • beetje roomboter
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Neem eerst drie grote pannen erbij voor de drie stamppotten. Natuurlijk eerst even alle aardappels die per gerecht nodig zijn schillen!
  • Voor alle stamppotten geldt eigenlijk dat ze 20 minuten gekookt moeten worden, de groenten met de aardappels in één pan. Behalve de andijvie die voeg je pas toe nadat je de aardappels gestampt hebt.
  • Voor de andijvie stamppot snij en hak je de kaas en de tomaatjes in kleine stukjes en deze voeg je er op het laatste samen met de andijvie aan toe.
  • In een koekenpan bak je de spekjes voor de boerenkool lekker krokant, deze voeg je toe wanneer je hem gaat stampen.
  • Serveer ten slotte de stamppotten in een mooie rechaud of schalen en laat iedereen zelf lekker opscheppen.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals het Heerlijk stamppotten buffetje? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Heerlijk stamppotten buffetje met 3 stampotten

9 gedachten over “Heerlijk stamppotten buffetje met 3 stampotten”

  1. Pingback: Boeremoos met braadworst uit Venlo - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Zomerstamppot met andijvie en perzik - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept