Homemade energy bars

homemade energy bars

Homemade energy bars

Marathons lopen. Ik zal het nooit gaan doen maar mijn man wel, die is al een tijd aan het trainen voor deze monstertocht. Nu loopt hij samen met een club mensen van de Keuken Kampioen en die vroegen mij of ik een energie snack wilde maken voor de runners! Say no more ik maakte deze homemade energy bars om deze sportievelingen nog even een extra boost te geven. En het leuke van een Foodie zijn is dat mijn kast vol ligt met allerlei leuke vormpjes en uitstekers. Deze kwamen heel goed van pas bij het maken van deze bars. Het is dus een klusje van niks om zelf deze snack te maken. We gaan snel aan de slag:

Voor 10 reepjes heb je nodig:homemade energy bars

  • 80 gram dadels zonder pit
  • 4 el pindakaas
  • 50 gram cranberry’s
  • 1 tl vanille
  • 40 gr kokos
  • 20 gram havermout
  • 60 gr zonnebloem/pompoenpitten
  • extra kokosrasp voor de reepjes

Zo maak je de reepjes:Homemade energy bars

-Je hebt voor dit recept wel echt een keukenmachine nodig om alle ingrediënten te mengen. Neem dus eerst je keukenmachine erbij en doe hierin : de dadels, de pindakaas, de cranberry’s, de theelepel vanille, de kokosrasp, en als laatste de havermout. Zet de machine aan en laat hem daarna draaien tot er een soort van deeg ontstaat. Het zal best een beetje vettig en korrelig zijn.

-Haal het deeg vervolgens uit de machine en doe het in een kom. Voeg de pittenmix eraan toe en kneed deze door het deeg.

-Neem een snijplank erbij en leg hier een vel bakpapier op. Pak je uitsteekvorm erbij en haal een hompje van de deegbal af. Duw deze met je vingers stevig aan in de vorm. Ik gebruikte plastic handschoentjes want het is nogal een vettig klusje. Haal voorzichtig de vorm van het reepje af et voila : je energy bar is klaar.Homemade energy bars

-Strooi als laatste nog wat losse kokosrasp over de reepjes heen en zet ze dan weg in de koelkast voor een nachtje om op te stijven.

Homemade energy bars

De bars zijn prima te bewaren in een afgesloten bakje of zakje. En je kunt ze natuurlijk ook invriezen per stuk. Zo heb je altijd een voorraadje liggen. In ieder geval een goede boost voor de renners èn slot conclusie ook nog eens: Heerlijk Happen!

Facebook Comments

Reacties

Reacties

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*