Homemade Naanpizza met geitenkaas

Homemade Naanpizza met geitenkaas

Homemade Naanpizza met geitenkaas

Foodblogswap Alert! Andrea van Anniepannie_NL repostte een heerlijk gerechtje. Toen ik het zag dacht ik gelijk : ” Daar ga ik mee aan de slag!” En zoals dat foodies betaamt moest ik natúúrlijk mijn eigen twist aan het recept geven. Dat heb ik dus ook gedaan met deze heerlijke homemade naanpizza met geitenkaas. Andrea kocht haar naan in de supermarkt maar ik wilde al langere tijd dat eens zelf proberen te maken. Dat heb ik nu dus ook gedaan. En dat recept komt weer van de foodblog van Pauline.

En wat wil nou het geval, beide dames waren laatst op een event van Bettine geitenkaas. Nou de wereld is dus weer mooi rond want ik heb deze super lekkere geitenkaasbolletjes ook in dit recept verwerkt! Al met al erg leuk dus om van meerdere blogs een heel mooi nieuw receptje te maken met een dikke knipoog naar beide dames! Het recept van Pauline heb ik in hoeveelheden aangepast en iets andere kruiden gebruikt en zo het “eigen” gemaakt. Lang leve de Foodies.

Voor 2 personen heb je nodig:Homemade Naanpizza met geitenkaas

  • 2 plakjes prosciutto
  • 20 bramen
  • een aantal blaadjes verse munt
  • een aantal takjes verse tijm
  • 1 doosje geitenkaasballetjes van Bettine
  • een kuipje zachte geitenkaas van Chavroux
  • paar eetlepels honing

Voor de naanbroodjes heb je nodig:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram volle yoghurt
  • 4 gram zout
  • Griekse kruiden
  • olijfolie

En zo maak je het:

-We gaan eerst de naanpizza’s maken. Neem een grote kom erbij en doe hierin het bakmeel met de yoghurt en het zout. Mix dit door elkaar en kneed er dan een mooi deeg van. Het zal best een beetje plakkerig zijn. Verdeel vervolgens het deeg in tweeën. Sprenkel wat olijf olie op je werkblad en rol het deeg uit tot twee mooie naanpizza’s. Smeer met je vingers wat olijfolie over de bovenkant en bestrooi daarna met de Griekse kruiden.Homemade Naanpizza met geitenkaas

-Verhit je grillpan of je grill apparaat. Ik gebruikte mijn grill apparaat en daar paste precies één Naan helemaal mooi op. Zorg dat hij goed heet is en leg dan de kant met de kruiden naar beneden erop. Op de bovenkant kun je nu ook wat kruiden strooien. Ik heb mijn apparaat niet gesloten. Je ziet het deeg voor je ogen heel mooi wat rijzen en echt een mooi broodje ontstaat voor je ogen. Bak beide kanten ongeveer 2 minuutjes. Leg ze dan op een bakblik bekleed met bakpapier.Homemade Naanpizza met geitenkaas

-Verwarm je oven op 200 graden.

-In een kommetje doe je een aantal eetlepels van de zachte geitenkaas en meng daar wat honing doorheen. Smeer met de bolle kant van een eetlepel ( Goeie tip Annie) de naanpizza’s in met deze kaas. Ben je nou echt niet van de geitenkaas gebruik dan ricotta of huttekäse.

-Verdeel dan de bramen, prosciutto, en wat blaadjes verse tijm erover. Zet in de oven voor 2 tot 3 minuutjes zodat de kaas lekker warm is geworden en het vlees een beetje gebakken is.

Homemade naanpizza met geitenkaasHomemade Naanpizza met geitenkaas

Haal ze ten slotte uit de oven, en wat ruikt het nu héérlijk in je keuken! Garneer als laatste je pizza’s met de geitenkaasballetjes en verse munt en : Heerlijk Happen! Ik kan niet anders zeggen dan dat het werkelijk een fantastisch broodje was!

 

Dank Andrea en Pauline voor de inspiratie voor dit receptje! Foodies are the Best.

 

 

Facebook Comments

Reacties

Reacties