Jambalaya met kip en chorizo

Jambalaya met kip en chorizo, lekker Amerikaans

Geschatte leestijd: 2 minuten

Ik hou van one-pot recepten! gewoon één pan waar je alles in kunt klaarmaken. Weinig afwas en ook qua kooktijd is dit geen ingewikkeld recept. De pittigheid van de jambalaya met kip en chorizo en de cajunkruiden proef je goed en daarom zou ik er een lekker frisse salade bij serveren. Dit gerecht kent zijn oorsprong in Amerika.Daar houden ze elk jaar een Jambalaya-festival in de stad Gonzales. Het is met recht soul-food uit het zuiden met invloeden uit vele windstreken. jambalaya recept

En zo maak je de Jambalaya met kip en chorizo:

-We gaan eerst de kip snijden in kleine blokjes. Leg deze vervolgens  in een kom en giet er 2 of 3 eetlepels olijfolie overheen. Daarna voeg je de cajunkruiden toe en mix het geheel goed zodat de kip goed gekruid is en laat deze even marineren.

-Je snijdt de chorizo in plakjes terwijl de kip marineert.

-Snij vervolgens ook de paprika, champignons, ui, en knoflooktenen in plakjes of stukken.

-Neem een braadpan erbij verhit deze en doe er een beetje olijfolie in. Bak nu de kip met de gehakte ui en voeg na 3/4 minuten de chorizo toe dit bak je nog even mee.

-Voeg nu de rest van de groenten toe en deze bak je al omscheppend ook ongeveer 4 minuten.

-Doe de tomatenblokjes erbij en roer het geheel goed door en vervolgens voeg je dan de bouillon en de rijst toe.

-Schep vervolgens alles om en doe de deksel op de braadpan. Laat daarna ongeveer 20 minuten pruttelen tot de rijst goed gaar is.

Neem tot slot een paar mooie kommen erbij en schep de jambalaya erin, lekker met een koele Corona

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Jambalaya met kip en chorizo

Jambalaya met kip en chorizo

Ik hou van one-pot recepten! gewoon één pan waar je alles in kunt klaarmaken. Weinig afwas en ook qua kooktijd is dit geen ingewikkeld recept.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 16 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: spaanse
Trefwoord: Chorizo
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 480kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 300 gram kipfilet
  • 100 gram chorizo
  • 2 tenen gehakte knoflook
  • 1 grote ui
  • 400 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 400 ml kippenboullion
  • 250 gram gele rijst
  • 300 gram tomatenblokjes
  • olijfolie

Voor de cajunkruiden:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de kip snijden in kleine blokjes. Leg deze vervolgens in een kom en giet er 2 of 3 eetlepels olijfolie overheen. Daarna voeg je de cajunkruiden toe en mix het geheel goed zodat de kip goed gekruid is en laat deze even marineren.
  • Je snijdt de chorizo in plakjes terwijl de kip marineert.
  • Snij vervolgens ook de paprika, champignons, ui, en knoflooktenen in plakjes of stukken.
  • Neem een braadpan erbij verhit deze en doe er een beetje olijfolie in. Bak nu de kip met de gehakte ui en voeg na 3/4 minuten de chorizo toe dit bak je nog even mee.
  • Voeg nu de rest van de groenten toe en deze bak je al omscheppend ook ongeveer 4 minuten.
  • Doe de tomatenblokjes erbij en roer het geheel goed door en vervolgens voeg je dan de bouillon en de rijst toe.
  • Schep vervolgens alles om en doe de deksel op de braadpan. Laat daarna ongeveer 20 minuten pruttelen tot de rijst goed gaar is.
  • Neem tot slot een paar mooie kommen erbij en schep de jambalaya erin
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Jambalaya met kip en chorizo? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

jambalaya recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Jambalaya met kip en chorizo, lekker Amerikaans

8 gedachten over “Jambalaya met kip en chorizo, lekker Amerikaans”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept