Jambalaya met kip en chorizo

Jambalaya met kip en chorizo

Jambalaya met kip en chorizo

Ik hou van one-pot recepten! gewoon één pan waar je alles in kunt klaarmaken. Weinig afwas en ook qua kooktijd is dit geen ingewikkeld recept. De pittigheid van de jambalaya met kip en chorizo en de cajunkruiden proef je goed en daarom zou ik er een lekker frisse salade bij serveren. Dit gerecht kent zijn oorsprong in Amerika.Daar houden ze elk jaar een Jambalaya-festival in de stad Gonzales. Het is met recht soul-food uit het zuiden met invloeden uit vele windstreken.

Voor een flinke pan heb je nodig:

  • 300 gram kipfilets
  • 100 gram chorizo
  • 2 tenen gehakte knoflook
  • 1 grote ui
  • 400 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 400 ml kippenboullion
  • 250 gram gele rijst
  • 300 gram tomatenblokjes
  • olijfolie

Voor de cajunkruiden:

  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • halve theelepel piri piri
  • 2 theelepels paprika poeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout

En zo maak je het:

-We gaan eerst de kip snijden in kleine blokjes. Leg deze vervolgens  in een kom en giet er 2 of 3 eetlepels olijfolie overheen. Daarna voeg je de cajunkruiden toe en mix het geheel goed zodat de kip goed gekruid is en laat deze even marineren.

-Je snijdt de chorizo in plakjes terwijl de kip marineert.

-Snij vervolgens ook de paprika, champignons, ui, en knoflooktenen in plakjes of stukken.

-Neem een braadpan erbij verhit deze en doe er een beetje olijfolie in. Bak nu de kip met de gehakte ui en voeg na 3/4 minuten de chorizo toe dit bak je nog even mee.

-Voeg nu de rest van de groenten toe en deze bak je al omscheppend ook ongeveer 4 minuten.

-Doe de tomatenblokjes erbij en roer het geheel goed door en vervolgens voeg je dan de bouillon en de rijst toe.

-Schep vervolgens alles om en doe de deksel op de braadpan. Laat daarna ongeveer 20 minuten pruttelen tot de rijst goed gaar is.

Neem tot slot een paar mooie kommen erbij en schep de jambalaya erin, lekker met een koele Corona: Heerlijk happen!

 

5 gedachten over “Jambalaya met kip en chorizo”

Reacties zijn gesloten.