Kip uit de oven met knoflookpasta

Kip uit de oven met knoflookpasta

Eigenlijk is dit een recept wat uit een samenvoeging bestaat van twee verschillende recepten. Maar bij elkaar smaakt deze kip uit de oven met knoflookpasta ook heel erg lekker! De pasta is aglio e olio. Dat is hier thuis wel een favorietje. Gewoon al de hoeveelheid knoflook en de geur die dat dan in de keuken verspreid. Ik waan me even in Italië als ik mijn ogen sluit. Zoals jullie van mij gewend zijn: géén moeilijk gedoe! Laten we snel beginnen.

Dit heb je nodig:

  • 4 kipfilets
  • 1 klein blikje tomatenblokjes
  • Provencaalse kruiden (2 el)
  • zout/peper
  • 1 el kleine kappertjes
  • handvol zwarte olijven
  • 50 gram feta , verkruimeld

Voor de spaghetti aglio e olio heb je nodig:

  • 90 tot 100 gram ongekookte spaghetti
  • zout/peper
  • olijfolie
  • 5 tenen knoflook
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • stuk of 5 verse basilicum blaadjes
Kip uit de oven met knoflookpasta
De spaghetti en de kip uit de oven voordat je het op een bord schept.

En zo maak je het:

-Verwarm je oven voor op 200 graden. Neem daarna een ovenschaal erbij en leg hierin de schoongemaakte kipfilets. Bestrooi ze met peper, zout en de kruiden en wrijf dit over alle filets. Vervolgens schenk je de tomatenblokjes erop.

-Verkruimel de feta hier op en verdeel de olijven en de kappertjes op de tomatenblokjes. Zet de ovenschaal dan in de oven voor een minuut of 25 tot de filets goed gaar zijn. In de tussentijd gaan we de spaghetti maken.

De knoflookpasta maken:

-Snij de knoflooktenen in dunne plakjes. Ook de blaadjes basilicum en de zongedroogde tomaatjes snij je fijn. Pak vervolgens een koekenpan erbij met een hoge rand.

-Verhit de pan en doe er flink wat olijfolie in, zeker wel 50 tot 75 ml. Daarna voeg je de knoflooktenen, basilicum, en tomaatjes toe en zet je het vuur laag. Zorg dat de knoflook niet verbrandt. Voeg hier ook wat peper, zout en rode peper vlokken aan toe.

3 gedachten over “Kip uit de oven met knoflookpasta”

  1. Pingback: Gemarineerde kippendij op geroosterde toast - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Linguine in romige saus met gamba's - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Linguine aglio olio met mosseltjes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *