Kip uit de oven met knoflookpasta

Kip uit de oven met knoflookpasta

Eigenlijk is dit een recept wat uit een samenvoeging bestaat van twee verschillende recepten. Maar bij elkaar smaakt deze kip uit de oven met knoflookpasta ook heel erg lekker! De pasta is een aglio e olio. Dat is hier thuis wel een favorietje. Gewoon al de hoeveelheid knoflook en de geur die dat dan in de keuken verspreid. Ik waan me even in Italië als ik mijn ogen sluit. Zoals jullie van mij gewend zijn: géén moeilijk gedoe! Laten we snel beginnen.

Kip uit de oven met knoflookpasta
De geur van e kip en de knoflook…. Hmmmm

Dit heb je nodig voor de Kip uit de oven met knoflookpasta voor 4 pers

  • 4 kipfilets
  • 1 klein blikje tomatenblokjes
  • Provencaalse kruiden (2 el)
  • zout/peper
  • 1 el kleine kappertjes
  • handvol zwarte olijven
  • 50 gram feta , verkruimeld

Voor de spaghetti aglio e olio heb je nodig:

  • 200 gram ongekookte spaghetti
  • zout/peper
  • olijfolie
  • 5 tenen knoflook
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • stuk of 5 verse basilicum blaadjes
Kip uit de oven met knoflookpasta
De spaghetti en de kip uit de oven voordat je het op een bord schept.

En zo maak je de Kip uit de oven met knoflookpasta:

-Verwarm je oven voor op 200 graden. Neem daarna een ovenschaal erbij en leg hierin de schoongemaakte kipfilets. Bestrooi ze met peper, zout en de kruiden en wrijf dit over alle filets. Vervolgens schenk je de tomatenblokjes erop.

-Verkruimel de feta hier op en verdeel de olijven en de kappertjes op de tomatenblokjes. Zet de ovenschaal dan in de oven voor een minuut of 25 tot de filets goed gaar zijn. In de tussentijd gaan we de spaghetti maken.

Kip uit de oven met knoflookpasta
Laat de knoflook en de tomaat op een laag vuurtje hun smaak aan de olie geven.
De knoflookpasta maken:

-Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes. Ook de blaadjes basilicum en de zongedroogde tomaatjes snijd je fijn. Pak vervolgens een koekenpan erbij met een hoge rand.

-Verhit de pan en doe er flink wat olijfolie in, zeker wel 50 tot 75 ml. Daarna voeg je de knoflooktenen, basilicum, en tomaatjes toe en zet je het vuur laag. Zorg dat de knoflook niet verbrandt. Voeg hier ook wat peper, zout en rode peper vlokken aan toe. Zet het vuur zacht en houdt warm.

-Kook ondertussen de spaghetti in een pan met water en zout.

-Giet de spaghetti af en voeg toe aan de koekenpan, hussel goed zodat de olie lekker over de spaghetti verdeeld wordt.

Kip uit de oven met knoflookpasta

Schep eerst de pasta op de borden en daarna de kip erop. Strooi er nog wat verse basilicumblaadjes op en dan: Heerlijk Happen!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Kip uit de oven met knoflookpasta

Kip uit de oven met knoflookpasta

Eigenlijk is dit een recept wat uit een samenvoeging bestaat van twee verschillende recepten. Maar bij elkaar smaakt deze kip uit de oven met knoflookpasta ook heel erg lekker!
5 van 4 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: basilicum, kip
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 656kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

Voor de spaghetti aglio e olio heb je nodig:

  • 200 gram spaghetti
  • peper
  • zout
  • 75 ml olijfolie
  • 5 tenen knoflook
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 5 verse basilicum blaadjes

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden. Neem daarna een ovenschaal erbij en leg hierin de schoongemaakte kipfilets. Bestrooi ze met peper, zout en de kruiden en wrijf dit over alle filets. Vervolgens schenk je de tomatenblokjes erop.
  • Verkruimel de feta hier op en verdeel de olijven en de kappertjes op de tomatenblokjes. Zet de ovenschaal dan in de oven voor een minuut of 25 tot de filets goed gaar zijn. In de tussentijd gaan we de spaghetti maken.

De knoflookpasta maken:

  • Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes. Ook de blaadjes basilicum en de zongedroogde tomaatjes snijd je fijn. Pak vervolgens een koekenpan erbij met een hoge rand.
  • Verhit de pan en doe er flink wat olijfolie in, zeker wel 50 tot 75 ml. Daarna voeg je de knoflooktenen, basilicum, en tomaatjes toe en zet je het vuur laag. Zorg dat de knoflook niet verbrandt. Voeg hier ook wat peper, zout en rode peper vlokken aan toe. Zet het vuur zacht en houdt warm.
  • Kook ondertussen de spaghetti in een pan met water en zout.
  • Giet de spaghetti af en voeg toe aan de koekenpan, hussel goed zodat de olie lekker over de spaghetti verdeeld wordt.
  • Schep de spaghetti op een bord en daarop leg je de kipfilet.
  • Heerlijk Happen!
Extra pit? Voeg dan een gehakt rood pepertje toe bij de knoflook pasta. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Kip uit de oven met knoflookpasta? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

5 gedachten over “Kip uit de oven met knoflookpasta”

  1. Heey Francine! Ik wil dit gerecht vanavond gaan maken maar ik heb het idee dat er nog een stapje mist bij de knoflookpasta! Wellicht alleen de pasta koken en erdoor roeren maar ik wil het toch even checken voor de zekerheid 😉

    1. Wat gek je hebt gelijk! Het lijkt wel of er een deel is weggevallen van het recept.
      Ja je kookt de spaghetti en dan in de pan met de kruiden en knoflook erbij!
      Ik ga het zo aanpassen, gr Francine

  2. Pingback: Een klassieker spaghetti cacio e pepe - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept