Kipsalade met roggebrood en avocado

Kipsalade met roggebrood en avocado

Kipsalade met roggebrood en avocado

De een vindt het heerlijk de ander houdt er helemaal niet van: Roggebrood. Ik persoonlijk vind het erg lekker en zeker met deze frisse kipsalade erop is het een lekker broodje voor de lunch. Niet zwaar op de maag en met de avocado krijg je ook nog eens gezonde vetten binnen.  Dus, hoe maak je kipsalade met roggebrood en avocado?

Voor 4 broodjes, dit heb je nodig:

-4 plakken roggebrood
-1 avocado
-Aantal verse muntblaadjes
-300 gr gekookte kip
-3 eetlepels pijnboompitten
-2 sjalotjes
-3 eetlepels mayonaise
-zout/peper
-1 zakje veldsla

En zo maak je het :

-Snij de kipfilets in kleine blokjes en kook ze vervolgens gaar. Als ze gaar zijn, spoel je ze af met koud water.
-Rooster vervolgens de pijnboompitjes even kort in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.
-Snipper daarna de sjalotjes en hak de muntblaadjes fijn.
-Doe als laatste alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar en maak op smaak met zout en peper.

Beleg het roggebrood met wat veldsla en de kipsalade en garneer deze met wat plakjes avocado. Héérlijk happen!

2 gedachten over “Kipsalade met roggebrood en avocado”

  1. Pingback: Tuinboon salade met dille - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Lekkere zalmhapjes - Heerlijke Happen |Foodblog|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *