Kipsalade met roggebrood en avocado

Kipsalade met roggebrood en avocado

Een fijn broodje voor de lunch.
Kipsalade met roggebrood en avocado

In dit recept gaan we kipsalade met roggebrood en avocado maken. De één vindt het heerlijk de ander houdt er helemaal niet van: roggebrood. Ik persoonlijk vindt ik roggebrood erg lekker en zeker met deze frisse kipsalade erop is het een lekker broodje voor de lunch. Niet zwaar op de maag en met de avocado krijg je ook nog eens gezonde vetten binnen.  Dus, hoe maak je deze kipsalade met roggebrood en avocado?

Voor 4 broodjes, dit heb je nodig:

Kipsalade met roggebrood en avocado
Lekker voor de lunch deze makkelijke broodjes.

-4 plakken roggebrood
-1 avocado
-Aantal verse muntblaadjes
-300 gr gekookte kip
-3 eetlepels pijnboompitten
-2 sjalotjes
-3 eetlepels mayonaise
-zout/peper
-1 zakje veldsla

En zo maak je kipsalade met roggebrood :

-Snij de kipfilets in kleine blokjes en kook ze vervolgens gaar. Als ze gaar zijn, spoel je ze af met koud water.
-Rooster vervolgens de pijnboompitjes even kort in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.
-Snipper daarna de sjalotjes en hak de muntblaadjes fijn.
-Doe als laatste alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar en maak op smaak met zout en peper.

Beleg het roggebrood met wat veldsla en de kipsalade en garneer deze met wat plakjes avocado. Héérlijk happen!

Heb je genoten van het recept kipsalade met roggebrood en avocado? Probeer dan onderstaande recepten eens:

Chicken Ceasar met avocado

Frisse salade met avocadocreme dressing

Kippedij met zwartebonensaus

Kipsalade met roggebrood en avocado
De munt en avocado passen perfect bij elkaar.

Kipsalade met roggebrood en avocado

Roggebrood, wat is dat nou eigenlijk? Vooropgesteld, het is een heel voedzaam brood. Het wordt gemaakt van rogge, zout, water, en soms zuurdesem. Eén plakje brood bevat al 15% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsvezels en ijzer. Er zijn een aantal verschillende soort waaronder het Fries, Brabants, Gelders, Gronings en Limburgs roggebrood. De eerste twee zijn de meest bekende.

Kipsalade met roggebrood en avocado

Kipsalade met roggebrood en avocado

Een fijn broodje voor de lunch.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: avocado, kip, kipfilet, roggebrood
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

pan
koekenpan

Ingrediënten: 

  • 4 plakken roggebrood
  • 1 avocado
  • 300 gram kipfilet
  • 2 sjalotten
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • verse muntblaadjes
  • 3 eetlepels mayonaise
  • veldsla
  • zout / peper

En zo maak je het:

  • Snijd de kipfilets in blokjes, en kook ze dan gaar in water met wat zout. Spoel ze daarna af met koud water.
  • Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Snipper de sjalotjes en hak de muntblaadjes fijn.
  • Doe alles in een kom en meng er de mayonaise door, breng op smaak met peper en zout.
  • Bekleed de plakken roggebrood met de veldsla en schep er de kipsalade op.
  • Snijd als laatste de avocado en leg wat plakjes op de kipsalade.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

3 gedachten over “Kipsalade met roggebrood en avocado”

  1. Pingback: Lekkere zalmhapjes, lekker feestelijk! - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept