Geschatte leestijd: 3 minuten
Mijn servieskast staat vól met leuke bakjes en allerhande specifiek serviesgoed voor bepaalde gerechten. Zo ook deze super leuke “slakkenbakjes”. Nu is niet iedereen groot fan van escargots, dat is toch wel een dingetje voor sommige mensen. Maar de bereidingswijze met veel knoflookboter en stokbrood dat spreekt wel een hoop mensen aan. We maken een zeevruchten versie met deze knoflookboter mosselen uit de oven. En ik kan je verklappen je gaat met je stokbroodje èlk vakje van dit bakje leeg dippen! Gegratineerde mosselen met knoflookboter of kruidenboter.

Knoflookboter mosselen uit de oven
Ook dit recept mocht ik weer maken in samenwerking met Mosselen zo uit Zeeland. Een samenwerking waar ik zeker trots op ben, want hoé oer-Hollands is dit product? Rechtstreeks uit onze eigen Oosterschelde en het prachtige Zeeland zó op je bord. En wederom weer een makkelijk en super smakelijk recept. Mosselen eten is dus helemaal niet zo spannend zoals sommige mensen dat vinden. En extreem veelzijdig, serveer dit fijne schaaltje bij je (kerst)diner en scoor hoge ogen.

We gebruiken geraspte Gruyere, dat is een kaas met een redelijk uitgesproken smaak. De kaas smelt goed en zo mixt het dus heerlijk met de mosselen en de knoflookboter. We gebruiken verder geen zout in dit recept want dat zit al genoeg in de kaas, maar ook de zeekraal die ik in kleine stukjes gehakt heb voor de boter. Een heel verrassend receptje dus wat zéker niet misstaat op je kerst tafel! Lekker makkelijk en ook zó gemaakt.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Knoflookboter mosselen uit de oven
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 24 Zeeuwse mosselen - gekookt
- 200 gram geraspte Gruyere
- 4 takjes zeekraal - in kleine stukjes gehakt
- 100 gram roomboter
- 3 takjes peterselie - fijngehakt
- 4 tenen knoflook
- peper
- 1 stokbrood
En zo maak je het:
- Pak een schaaltje erbij en doe hierin de boter. Knijp de tenen knoflook uit in het schaaltje, voeg wat versgemalen peper en de in kleine stukjes gehakte zeekraal en peterselie toe.
- Verwarm je oven voor op 200 graden. Terwijl hij aan het voorverwarmen is zet je het bakje met de boter erin en laat je de boter zacht worden.
- Als de boter zacht is haal je hem uit de oven en met een vork mix het geheel goed. Schep in elk gaatje van het slakkenbakje een theelepel van deze botermix.
- Kook de mosselen in een pan tot alle schelpen openstaan en je de mosselen eruit kunt halen. ( dit is in een minuut of 3 gedaan) Leg in elk gaatje van het slakkenbakje een mossel.
- Strooi de gruyère over de bakjes en schep nog wat van de knoflookboter op de bakjes. Zet in de oven tot de kaas is gesmolten en serveer met het stokbrood.
- Heerlijk Happen!
Net als ik mosselfan? Nou dan heb ik hier nog een aantal toppers voor je:

Gegratineerde mosselen met knoflookboter of kruidenboter