Koken op de himalaya zoutsteen

Koken op de Himalaya zoutsteen

Geschatte leestijd: 4 minuten

Koken op de Himalaya zoutsteen

Met de kerst kreeg ik een kerstpakket waar dit jaar een heel mooi cadeau in zat: Een Himalaya zoutsteen. Ik besloot er gelijk met de kerst al gebruik van te maken en hem uit te gaan testen en ging op de Himalaya zoutsteen bakken. Nadat ik mijn man Wagyu vlees serveerde bleef het na een paar happen even stil. En toen kwam het grootste compliment ooit: Dit was het lekkerste stukje vlees wat hij in tijden had gegeten! Super mals en perfect bereid. Natuurlijk scheelt het als je met top producten aan de slag gaat maar ik voelde me toch wel even erg trots! We gaan dus zeker vaker koken op de Himalaya zoutsteen hier thuis. biefstuk bakken

Himalaya zout:

Wat is het nou dat Himalaya zout? Dit zout wordt gewonnen in de nabijheid van Punjab in Pakistan. Deze zoutmijnen werden al duizenden jaren geleden ontdekt door soldaten van Alexander de Grote. De paarden likten aan de zoutige rotsen daar. Van oorsprong is het zeezout maar na het droogvallen van de zeeën is het afgezet op land. De roze kleur in het zout komt door het ingebouwde ijzeratoom. In dit zout zitten allerlei verschillende mineralen die goed voor je zijn. Maar Himalaya zout bevat wel een hoge concentratie natrium.

Het gebruik van de steen:

Koken op de Himalaya zoutsteen. Je kunt niet zomaar gelijk aan de slag met die steen. Hij zal eerst verwarmd moeten worden om er op te kunnen bakken. En dat verwarmen dat doe je in fases. Je begint op laag vuur en laat hem een kwartier opwarmen. Vervolgens zet je het gas wat hoger naar middel en laat je hem weer een kwartier op temperatuur komen. Ten slotte het laatste kwartier op hoog vuur en klaar is je steen voor gebruik. In. principe kan alles op de steen, vis, vlees, groenten. Het kan zijn dat de steen verkleurt dat is helemaal niet erg. Ook kunnen er scheuren in komen en uiteindelijk kan hij ook breken.

Het is en blijft een natuur product en die zijn onderhevig aan slijtage. Na het gebruik laat je hem helemaal afkoelen. Met een vochtige schuurspons maak je hem schoon. Je kunt met de groene kant van het sponsje de steen schoon schrobben. Niet onder het water houden maar gewoon met een vochtige doek hem schoon vegen. Voordat je hem weer gebruikt moet hij helemaal droog zijn.

Wagyu vlees

Recept voor het ultieme stukje vlees:

Koken op de Himalaya zoutsteen. Hiervoor had ik twee kogelbiefstukjes van Wagyu vlees. Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen is dit een heel bijzonder mals stukje vlees. Bij uitstek dus geschikt om op de himalaya zoutsteen te leggen. Verhit de steen zoals hierboven beschreven. Strooi alleen wat peper op beide zijdes van het stukje vlees. Neem een tang erbij en leg voorzichtig het biefstukje op de plaat. Je hoort het gelijk goed sissen. Afhankelijk hoe jij je stukje vlees het lekkerst vindt zul je hem moeten bereiden.

Ik liet ze ongeveer twee minuten per kant erop liggen. Je kunt aan de andere kant van de plaat bijvoorbeeld ook wat champignons of uitjes erbij bakken. Laat het Wagyu vlees even rusten in een stukje aluminiumfolie en serveer het dan: Succes gegarandeerd met op de Himalaya zoutsteen bakken!

Koken op de himalaya zoutsteen

Koken op de himalaya zoutsteen

Wat een leuk cadeau was dit en hoe leuk pakte het uit. Ik zal zeker vaker op deze plaat gaan koken: Heerlijk happen. We gaan biefstuk bakken.

Wagyu vlees

Koken op de Himalaya zoutsteen

Met de kerst kreeg ik een kerstpakket waar dit jaar een heel mooi cadeau in zat: Een Himalaya zoutsteen. Ik besloot er gelijk met de kerst al gebruik van te maken en hem uit te gaan testen en ging op de Himalaya zoutsteen bakken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 9 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: Biefstuk, zoutsteen
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 325kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Himalaya zoutsteen

Ingrediënten:

  • 2 Kogelbiefstuk - van Wagyu vlees.
  • versgemalen peper
  • 4 champignons
  • uienringen

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Je kunt niet zomaar gelijk aan de slag met die steen. Hij zal eerst verwarmd moeten worden om er op te kunnen bakken. En dat verwarmen dat doe je in fases. Je begint op laag vuur en laat hem een kwartier opwarmen. Vervolgens zet je het gas wat hoger naar middel en laat je hem weer een kwartier op temperatuur komen. Ten slotte het laatste kwartier op hoog vuur en klaar is je steen voor gebruik.
  • Strooi alleen wat peper op beide zijdes van het stukje vlees. Neem een tang erbij en leg voorzichtig het biefstukje op de plaat. Je hoort het gelijk goed sissen. Afhankelijk hoe jij je stukje vlees het lekkerst vindt zul je hem moeten bereiden. Ik liet ze ongeveer twee minuten per kant erop liggen. Je kunt aan de andere kant van de plaat bijvoorbeeld ook wat champignons of uitjes erbij bakken.
  • Laat het vlees even rusten in een stukje aluminiumfolie en serveer het dan
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer artikelen zoals koken op de Himalaya zoutsteen lezen? probeer dan onderstaande recepten eens:

Workshop van kop tot staart

Kookworkshop Surinaamse bami

Geiten en koken met foodbloggers

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

biefstuk bakken

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Koken op de Himalaya zoutsteen

3 gedachten over “Koken op de Himalaya zoutsteen”

  1. Pingback: De wagyu burger bowl met heerlijke groenten - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept