Koolrabi en knollen-soep

Koolrabi en knollen-soep


Koolrabi en knollen-soep

Zin in een lekker soepje? Deze soep zit vol “vergeten groenten”. Voor deze koolrabi en knollen-soep gebruik in naast de koolrabi nog venkelknol en knolselderij. Koolrabi is een knol en deze groeit niet onder maar bovengronds. Ze hebben meestal een mooie licht groene kleur maar zijn ook in het paars verkrijgbaar. Helaas zie je daar niets van terug, want als je hem geschild hebt blijft dezelfde lichte kleur over als bij de groene. De smaak is fris en radijsachtig en samen met de anijs-achtige smaak van de venkel is dit dus een heerlijk geurend soepje!

Voor een grote pan soep heb je nodig:

  • 1 venkelknolKoolrabi en knollen-soep
  • 1 grote koolrabi
  • 2 sjalotten
  • 1 knolselderij
  • 1 liter groenteboullion
  • Zout/peper
  • 100 ml kookroom
  • 1 bosuitje
  • 4 eetlepels gehakte peterselie

En zo maak je de soep:

-Was alle knollen en hak de venkel in kleine stukjes, bij de koolrabi snij je de buitenste bladstelen weg en daarna een stukje van de boven en onderkant af. Schil hem vervolgens tot je de mooie sappige witte binnenkant ziet, deze snij je in blokjes. Maak de knolselderij schoon en snij er 1 cm af en ook deze hak je in kleine blokjes.
-Snipper de sjalotten.

-Neem een grote soeppan en met wat olijfolie bak je hierin de sjalotjes glazig, voeg dan even de gehakte knollen toe en bak deze op een laag vuur kort mee.
-Voeg 1 liter groenteboullion toe en laat de soep lekker 20 minuten pruttelen tot de groentes zacht zijn.
-Neem een staafmixer en mix tot je een gladde soep hebt, voeg dan het room en zout naar smaak toe en laat het geheel nog heel even doorkoken.
-Snij het bosuitje in ringetjes en hak wat peterselie voor de garnering.

Koolrabi en knollen-soep

Koolrabi en knollen-soep

Neem mooie soepkommen erbij en schep de soep erin. Garneer de soep met de bosui ringetjes en de peterselie en maal met een pepermolen verse peper op de soep. Serveer met een bourgondisch bruinbrood: Héérlijk happen