Kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak

Een fijne puree kan natuurlijk niet ontbreken en dit keer maakte ik een hele lekkere kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak
Kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak

Natuurlijk is een kerstdiner niets zonder de bijgerechten, wat mij betreft maken of breken ze zelfs het menu! Zeker als je met een grote groep aan tafel gaat en de hele tafel vol staat met lekkere schalen eten. Iedereen schept lekker op waar hij of zij zin in heeft. Zo vierden wij jarenlang thuis het kerstdiner en er bleef altijd nog wel wat over voor de derde kerstdag… Een fijne puree kan natuurlijk niet ontbreken en dit keer maakte ik een hele lekkere kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak. Hierdoor ietsje minder koolhydraten in de puree, en de pastinaak geeft hem ook nog eens extra smaak! Deze heeft namelijk een lichte anijssmaak en dat gaat heel goed samen met de nootmuskaat.

Naar recept gaan
Kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak
Kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak

Kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak

Een fijne puree kan natuurlijk niet ontbreken en dit keer maakte ik een hele lekkere kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: cerisa aardappel, nootmuskaat, pastinaak, zeezout
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • pan
  • stamppot-stamper

Ingrediënten:

  • 3 pastinaken
  • 12 Cerisa aardappels ( rode schil )
  • 1 tl zeezout
  • verse nootmuskaat
  • peper
  • 50 gr roomboter
  • 50 ml melk

En zo maak je het:

  • Schil zowel de aardappels en de pastinaken. Snijd ze daarna in kleine blokjes.
  • Doe de blokjes in een pan met ruim water en een beetje zout. Kook de blokjes goed gaar in ongveer 20 minuutjes.
  • Giet ze af en doe terug in de pan, voeg de roomboter, melk het zeezout en wat peper toe en stamp tot een zachte puree.
  • Neem de nootmuskaatmolen erbij en maal wat over de puree.
  • Heerlijk Happen
Wat vind je van dit recept?
Kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak
Vers gemalen nootmuskaat erop, smullen geblazen.

Kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak

De Cerisa aardappel is er één met een rode schil. Het is een vastkokende aardappel. En dan toch er een puree meer maken? Jazeker want dit is een hele smaakvolle aardappel. We schillen hem en snijden hem in kleine blokjes. Hierdoor kun je wanneer ze gaar zijn ze gewoon heel goed stampen. De toevoeging van pastinaak geeft extra veel smaak aan de puree, want je proeft deze heel goed terug in dit gerechtje. Pastinaak behoort tot een vergeten groente, maar heel eerlijk ze liggen tegenwoordig steeds vaker in de supermarkt. Het is een hele fijne groente om mee te werken. De nootmuskaat moet je echt even vers malen. Daarmee krijg je mooie fijne krulletjes en gaat je puree heerlijk kruidig ruiken.

Nog meer lekkere bijgerechten maken? Dat kan, probeer maar eens één van deze:

Kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak
Een heerlijke zachte puree met volop smaak. Serveer in mooie schaaltjes en ze stelen de show.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

4 gedachten over “Kruidige stamp van Cerisa aardappel en pastinaak”

  1. Pingback: Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Dijon mosterd rode aardappelsalade - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Natuurrund stoof uit de ecostoof - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Pastinaak stamppot met paddestoelen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept