Een soort hamburger maar dan toch net even anders. Want deze low carb kippendij kaasburgers zit vol met lekker vlees, kaas en fijne verse kruiden. Hier door lijken de kippendij kaasburgers een soort kipnuggets maar wel helemaal koolhydraatarm. Een burger maken is helemaal niet ingewikkeld je hebt alleen wel een keukenmachine nodig om het vlees helemaal te vermalen. Maar dat is zo gepiept en alles gaat in één machine en één pan dus geen vaatwasser vol met keukengerei bij het bereiden van de kippendij kaasburgers. En die mozzarella in de burger? Die geeft hem dat lekkere krokante jasje aan de buitenkant. Mijn altijd kritische dochter stond erbij en keek ernaar en vroeg of ze ze mocht proeven. En ook bij haar kwamen ze door de keuring!


Low carb kippendij kaasburgers
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram kippendij
- 100 gram geraspte mozzarella
- 2 eieren
- 35 gram amandelmeel
- aantal takjes verse bladpeterselie
Uit de voorraadkast:
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- peper /zout
En zo maak je het:
- Snijd de kippendij in stukken, hoeft niet heel fijn de keukenmachine doet de rest.
- Voeg alles toe aan je keukenmachine en strooi naar eigen smaak er ook peper en zout bij. Zet de machine aan en draai tot je een soort gehakt hebt.
- Leg een vel bakpapier op je aanrecht, met je hand haal je een kleine hoeveelheid uit de kom van de keukenmachine en hier vorm je een burgertje van.
- Herhaal tot de hele kom leeg is, ik haalde er een stuk of 10 uit.
- Verhit je koekenpan en giet er een betje olijfolie in, bak de burgertjes aan beide zijdes een minuutje of 3/ 4 tot de kip gaar is. Wil je het zeker weten? Snijd er dan één door het midden om het te checken.
- Serveer met bijvoorbeeld een lekker fris knoflooksausje.
- Heerlijk Happen.

Low carb kippendij kaasburgers
Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat ik dol ben op peterselie. Het is het jaar rond te verkrijgen. En ik gebruik het ook bij deze low carb kippendij kaasburgers. Wist jij dat bij de oude Grieken peterselie het symbol van de vreugde was? Door het te combineren met het kruid marjolein gebruikten ze het tegen een kater. Je doet het beste eraan het pas toe te voegen op het laatste moment om zijn frisheid te behouden. En nog een leuk weetje is als je peterselie kweekt in de buurt van rozen versterkt het de geur van de rozen!
Deze low carb kippendij kaasburgers zijn top, maar ik snap dat je nóg meer recepten voor lekkere burgers wel kunt waarderen check deze dan maar eens:
- Deze low carb triple cheeseburger.
- Ook moet je echt eens deze cheeseburger cresent roll maken!
- En mijn onovertroffen burger met krokante toast.

Meer low carb recepten zoals deze low carb kippendij kaasburgers:
- Deze heerlijke zachte low carb kaaswolkjes.
- Of deze fantastische basilicum kaaswafels.
- En als traktatie low carb blauwe bes tulband cakejes.
Verrassend lekker!
Ook zonder ‘groene dingetjes’ (reactie van mijn dochter 🙂 ) erg lekker!
Haha wat goed! Fijn dat ze ervan genoten heeft!
Lekker!
Echt verassend lekker dit
Pingback: De vijf lekkerste kippendij recepten - Heerlijke Happen