Masterclass Pura Cucina Italiana

Masterclass Pura Cucina Italiana

Geschatte leestijd: 6 minuten

Het is een bekend gezegde dat “een foto meer dan duizend woorden” kan vertellen. Dat geldt zeker voor de foto’s die ik heb gemaakt tijdens de Masterclass Pura Cucina Italiana, waar ik het genoegen had om aan deel te nemen. Het was een bijzondere uitnodiging die ik ontving van het Hilton Hotel in Amsterdam. In dit prestigieuze hotel bevindt zich namelijk al jarenlang het geweldige Roberto’s, een restaurant dat bekend staat om zijn authentieke en heerlijke Italiaanse keuken. Misschien is het wel het beste Italiaanse restaurant van heel Nederland. Als je hier een hapje gaat eten, word je niet alleen verwend met smakelijke gerechten, maar waan je je ook even in Italië. Dat gevoel had ik ook toen ik een hele ochtend mocht meekoken met de professionele chefs van Roberto’s. We maakten samen de meest verrukkelijke en pure Italiaanse gerechten, waar we daarna natuurlijk ook van mochten proeven. Het was een onvergetelijke ervaring die ik graag met jullie deel in deze blog.

Masterclass Pura Cucina Italiana
De deelnemers aan de masterclass en Chef Fraanz & Michele.

Roberto’s Amsterdam

Het is behoorlijk fris als ik op deze zondagochtend uit mijn auto stap en het Hilton binnenloop. Eenmaal binnen wordt ik hartelijk welkom geheten en krijg ik een heerlijk kopje thee geserveerd. De Masterclass die we gaan volgen wordt gegeven in het hart van het hotel. Want dat is de keuken nou eenmaal of dat nou thuis of in een hotel is. Hart en ziel is hierin ook gestoken door Roberto Payer, General manager van het Hilton Amsterdam. Het is Roberto die al vijfentwintig jaar geleden dit restaurant op de kaart zette met zijn visie van pure en eenvoudige producten. Maar wel producten van de allerbeste kwaliteit. Hierdoor proef je het “echte Italië”.

Masterclass Pura Cucina Italiana
We beginnen met de uitleg van executive Chef Franz Conde.

Aan de slag in de keuken

Dat dit niet zomaar een masterclass is wordt al snel duidelijk als we ons eerst omkleden in een echte koksbuis met schort. We lopen via de “artiesten ingang” naar de keuken waar we hartelijk door executive chef Franz Conde in zijn keuken welkom worden geheten. Hij legt ons uit dat we ons helemaal thuis moeten voelen en rond moeten kijken. ” Trek de koelkasten open, proef de producten” dat laten we ons zeker geen twee keer zeggen. We koken vandaag zonder recepten. Geen uitgeprinte A4tjes erbij met afgewogen hoeveelheden tot de gram nauwkeurig, maar we gaan koken met ons hart. We worden bijgestaan door Michele Piazzalungo, een goedlachse Italiaan.

Masterclass Pura Cucina Italiana
Luuk krijgt uitleg van Franz.

Koken, proeven, genieten

Zoals dat natuurlijk foodbloggers betaamt hebben Luuk en ik onze telefoons in de aanslag om geen moment ongeregistreerd voorbij te laten gaan. Dus tijdens het koken en het bakken maken we foto’s, maken we filmpjes en leggen we de ochtend vast. Dat de producten vers en van goede kwaliteit zijn merken we snel genoeg als Franz ons uitlegt dat we een insalata di polpo e melanzane gaan maken. Ik mag de octopus schoonmaken en snijden. En stap voor stap krijgen we uitleg over de ingrediënten en hoe we deze het beste tot hun recht kunnen laten komen. Al in de keuken proeven we heerlijke mozzarella croquettes met een wijntje erbij. Daarna staan we met onze neus er bovenop als Michele een risotto ai frutti di mare en een spaghetti al cartoccio kookt.

roberto s restaurant amsterdam
We proeven deze mozzarella in carrozza tijdens de masterclass in de keuken.

Masterclass Pura Cucina Italiana: Tutti a Tavola

Na ruim drie uur gekookt te hebben in de keuken gaan we met elkaar eten in het restaurant. Er is een tafel prachtig gedekt en er staat zelfs al een goodie-bag voor ons klaar. We nemen plaats en krijgen onze zelf gemaakte gerechten geserveerd. Sofia onze gastvrouw in het restaurant schenkt bij elk gerechtje een bijpassend wijntje en weet ons precies te vertellen uit welke delen van Italië de wijn komt. Met de Italiaanse muziek op de achtergrond waan je je even een familie die lekker op zondag samen aan tafel gaat. Franz schuift bij ons aan en tot onze grote verrassing krijgen we na al deze heerlijke gerechten ook nog echte Italiaanse cake geserveerd.

roberto s restaurant amsterdam
Tutti a tavola! Genieten van alles wat we klaargemaakt hebben in de keuken.

Masterclass Pura Cucina Italiana

Nóg meer eten was gewoon niet verantwoord geweest! Omdat ik niet van verspillen hou heb ik de chef gevraagd of we het mee naar huis konden nemen en dat was geen probleem. Zo kon ik een dag later mijn gezin thuis ook nog van deze heerlijkheden laten proeven. Mocht je interesse gewekt zijn? Ook jij kunt je een dag een Chef wanen in het Hilton bij Roberto’s. Er worden dit jaar nog meerdere masterclasses gegeven. Ik kom graag nog een keer koken en genieten van deze heerlijke pure Italiaanse gerechten.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » Masterclass Pura Cucina Italiana

roberto s restaurant amsterdam

1 gedachte over “Masterclass Pura Cucina Italiana”

  1. Pingback: Italiaanse focaccia het brood van goud - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *