Mediterraanse borrelplank antipasti salade

Mediterraanse borrelplank antipasti salade

Maak jij wel eens een borrelplankje? Grote kans dat dan al de ingrediënten van deze Mediterraanse borrelplank antipasti salade erop liggen. Vaak wel in aparte schaaltjes dan! Deze keer mixen we alles bij elkaar en maken we er een heerlijke salade van. Overigens ook heel goed nog een dag te bewaren in de koelkast. Dus als er wat overblijft neem je het lekker mee naar de werk voor een fijne lunch. Wat mij betreft zitten er echt de toppers van het zonnige zuiden in, zo ben ik dol op olijven en Parmezaanse kaas.

Mediterraanse borrelplank antipasti salade
Altijd lekker met verse basilicum erbij.

Mediterraanse borrelplank antipasti salade

Je kunt deze schaal naar eigen idee verder aanvullen als je dat wilt natuurlijk. Misschien kies je voor ander vlees of een andere kaas. En wellicht ben je geen fan van artisjokken? Die heb ik zelf ook moeten “leren” eten. Maar gemarineerd zijn ze erg lekker hoor!

Mediterraanse borrelplank antipasti salade

Deze Mediterraanse borrelplank antipasti salade aten wij als bijgerecht met een stukje vlees. Maar je kunt er ook een fijne pasta bij maken. Lekker met een roomsaus en flink veel Parmezaanse kaas. Nou ja je snapt het wel denk ik….

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Mediterraanse borrelplank antipasti salade

Mediterraanse borrelplank antipasti salade

Het lekkerste van je borrelplank maar dan in een salade!
4.9 van 36 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: artisjok, cherrytomaatjes, olijven, Parmezaanse kaas, salami
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 170kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 pot artisjok harten
  • 1 pot geroosterde paprika
  • 6 plakken salami
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 150 gram cherrytomaten
  • 10 groene olijven
  • 10 Kalamata olijven
  • 10 blaadjes verse basilicum

En zo maak je het:

  • Laat de pot artisjokharten en geroosterde paprika's uitlekken in een vergiet. Doe ze daarna in de schaal.
  • Snijd de plakken salami in stukjes en de Parmezaanse kaas in plakjes.
  • Snijd de cherrytomaatjes door het midden.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan de schaal en schep het geheel om zodat alles goed is gemixt.
  • Maak af met de verse blaadjes basilicum erop en eventueel nog wat extra versgemalen peper erop.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Dol op de Mediterraanse keuken? Ik ook! probeer dan deze ook maar eens:

Mediterraanse borrelplank antipasti salade

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Mediterraanse borrelplank antipasti salade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept