Mediterraanse orzo met honingkip

Geschatte leestijd: 3 minuten

Zin in iets heel lekkers wat helemaal niet moeilijk is om te maken en óók nog eens snel op tafel staat? Kijk dan niet verder want je hebt het gevonden. Dit recept met orzo en kip leent zich heel goed om zowel vega als met vlees te eten. In ons geval maakte ik deze mediterraanse orzo met honingkip. Heerlijke zoete kip die perfect bij deze pasta past. Want hoewel orzo op rijstkorreltjes lijken is het toch echt pasta. De pasta komt uit Italië maar je treft het eigenlijk rond de hele Middellandse zee aan. We gebruiken dus ook lekkere kruiden uit de Arabische keuken om hem goed op smaak te brengen.

Mediterraanse orzo met honingkip
Als er wat over zou blijven… Neem het mee naar je werk.

En zo maak je de Mediterraanse orzo met honingkip:

We beginnen met groente voor de orzo. Snij de tomaatjes in kleine stukjes, snipper de sjalotten en de peterselie. De paprika snijd je in kleine stukjes, zo ook de knoflook en de olijven. Neem daarna een koekenpan erbij met een hoge rand. Schenk er een beetje olijfolie in en verhit de pan, voeg alle gesneden groente toe en roerbak het geheel tot het lekker begint te geuren. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Kook ondertussen de orzo gaar in een pannetje met water en wat zout en giet af. Voeg toe aan de koekenpan en strooi er wat ras el hanout op, ik gebruikte ongeveer een theelepel. Laat de orzo staan tot gebruik.

recept met orzo en kip
De kip glanst helemaal van de honing.

De kip bakken

Snij de kipfilet schuin door het midden zodat je twee wat dunnere plakken kipfilet krijgt. Strooi peper en zout op de filetjes en haal ze dan door wat bloem, schud het overtollige bloem eraf.

Verhit in een koekenpan wat olie en bak de kip om en om licht bruin. Voeg dan de geperste knoflook, 2 el sojasaus, honing, wijnazijn, en boter toe en laat het even pruttelen tot de saus wat dikker begint te worden.

Mediterraanse orzo met honingkip

Neem ten slotte je kommetjes of borden erbij en schep hier eerst de orzo op. Leg daarbovenop de kip en met een lepel schep je nog wat van de saus uit de pan van de kip erbij. Serveer met een lekker glaasje rosé

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Mediterraanse orzo met honingkip

Mediterraanse orzo met honingkip

Heerlijke zoete kip die perfect bij deze pasta past.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 58 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kip, orzo
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 270kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 200 gram orzo
  • 1 zakje groene asperge - tips klein zakje uit het versvak
  • 1 pot gegrilde gele paprika
  • 2 sjalotten
  • 8 groene olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • verse gehakte peterselie
  • olijfolie
  • ras el hanout

Voor de honingkip heb je nodig

  • 2 kipfilet
  • bloem
  • peper
  • sojasaus
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 el witte wijnazijn
  • 50 gram boter
  • 3 el honing
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met groente voor de orzo. Snij de tomaatjes in kleine stukjes, snipper de sjalotten en de peterselie. De paprika snijd je in kleine stukjes, zo ook de knoflook en de olijven. Neem daarna een koekenpan erbij met een hoge rand. Schenk er een beetje olijfolie in en verhit de pan, voeg alle gesneden groente toe en roerbak het geheel tot het lekker begint te geuren. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  • Kook ondertussen de orzo gaar in een pannetje met water en wat zout en giet af. Voeg toe aan de koekenpan en strooi er wat ras el hanout op, ik gebruikte ongeveer een theelepel. Laat de orzo staan tot gebruik.
  • Snij de kipfilet schuin door het midden zodat je twee wat dunnere plakken kipfilet krijgt. Strooi peper en zout op de filetjes en haal ze dan door wat bloem, schud het overtollige bloem eraf.
  • Verhit in een koekenpan wat olie en bak de kip om en om licht bruin. Voeg dan de geperste knoflook, 2 el sojasaus, honing, wijnazijn, en boter toe en laat het even pruttelen tot de saus wat dikker begint te worden.
  • Neem ten slotte je kommetjes of borden erbij en schep hier eerst de orzo op. Leg daarbovenop de kip en met een lepel schep je nog wat van de saus uit de pan van de kip erbij.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten proberen zoals deze mediterraanse orzo met honingkip? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Gamba wrap met pittige saus

of Makkelijke avocadotoast met honing

of Ossobuco op geheel eigen wijze

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Mediterraanse orzo met honingkip

recept met orzo en kip

6 gedachten over “Mediterraanse orzo met honingkip”

  1. Pingback: Kruidige Griekse tomatenrisotto met orzo - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gestoofde kip met aglio pasta en peterselie - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Fijne juicy kipfilets uit de oven met bacon - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Pittige mediterraanse orzo salade - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept