Mediterraanse orzo met honingkip

Mediterraanse orzo met honingkip

Heerlijke zoete kip die perfect bij deze pasta past.
Mediterraanse orzo met honingkip

Zin in iets heel lekkers wat helemaal niet moeilijk is om te maken en óók nog eens snel op tafel staat? Kijk dan niet verder want je hebt het gevonden. Dit recept met orzo en kip leent zich heel goed om zowel vega als met vlees te eten. In ons geval maakte ik deze mediterraanse orzo met honingkip. Heerlijke zoete kip die perfect bij deze pasta past. Want hoewel orzo op rijstkorreltjes lijken is het toch echt pasta. De pasta komt uit Italië maar je treft het eigenlijk rond de hele Middellandse zee aan. We gebruiken dus ook lekkere kruiden uit de Arabische keuken om hem goed op smaak te brengen.

Mediterraanse orzo met honingkip
Als er wat over zou blijven… Neem het mee naar je werk.

Wat heb je nodig voor het recept met orzo en kip:

  • 200 gram orzo
  • groene asperge tips ( klein zakje uit het versvak)
  • gegrilde gele paprika uit een pot
  • 2 sjalotten
  • 8 groene olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • ras el hanout

Voor de honingkip heb je nodig

  • 2 kipfilets
  • bloem
  • peper/zout
  • sojasaus
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 el witte wijnazijn
  • 50 gram boter
  • 3 el honing

En zo maak je de Mediterraanse orzo met honingkip:

We beginnen met groente voor de orzo. Snij de tomaatjes in kleine stukjes, snipper de sjalotten en de peterselie. De paprika snijd je in kleine stukjes, zo ook de knoflook en de olijven. Neem daarna een koekenpan erbij met een hoge rand. Schenk er een beetje olijfolie in en verhit de pan, voeg alle gesneden groente toe en roerbak het geheel tot het lekker begint te geuren. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Kook ondertussen de orzo gaar in een pannetje met water en wat zout en giet af. Voeg toe aan de koekenpan en strooi er wat ras el hanout op, ik gebruikte ongeveer een theelepel. Laat de orzo staan tot gebruik.

recept met orzo en kip
De kip glanst helemaal van de honing.

De kip bakken

Snij de kipfilet schuin door het midden zodat je twee wat dunnere plakken kipfilet krijgt. Strooi peper en zout op de filetjes en haal ze dan door wat bloem, schud het overtollige bloem eraf.

Verhit in een koekenpan wat olie en bak de kip om en om licht bruin. Voeg dan de geperste knoflook, 2 el sojasaus, honing, wijnazijn, en boter toe en laat het even pruttelen tot de saus wat dikker begint te worden.

Mediterraanse orzo met honingkip

Neem ten slotte je kommetjes of borden erbij en schep hier eerst de orzo op. Leg daarbovenop de kip en met een lepel schep je nog wat van de saus uit de pan van de kip erbij. Serveer met een lekker glaasje rosé: Heerlijk Happen!

Mediterraanse orzo met honingkip

Mediterraanse orzo met honingkip

Heerlijke zoete kip die perfect bij deze pasta past.
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kip, orzo
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

koekenpan

Ingrediënten:

  • 200 gram orzo
  • 1 zakje groene asperge tips klein zakje uit het versvak
  • 1 pot gegrilde gele paprika
  • 2 sjalotten
  • 8 groene olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • ras el hanout

Voor de honingkip heb je nodig

  • 2 kipfilets
  • bloem
  • peper/zout
  • sojasaus
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 el witte wijnazijn
  • 50 gram boter
  • 3 el honing

En zo maak je het:

  • We beginnen met groente voor de orzo. Snij de tomaatjes in kleine stukjes, snipper de sjalotten en de peterselie. De paprika snijd je in kleine stukjes, zo ook de knoflook en de olijven. Neem daarna een koekenpan erbij met een hoge rand. Schenk er een beetje olijfolie in en verhit de pan, voeg alle gesneden groente toe en roerbak het geheel tot het lekker begint te geuren. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  • Kook ondertussen de orzo gaar in een pannetje met water en wat zout en giet af. Voeg toe aan de koekenpan en strooi er wat ras el hanout op, ik gebruikte ongeveer een theelepel. Laat de orzo staan tot gebruik.
  • Snij de kipfilet schuin door het midden zodat je twee wat dunnere plakken kipfilet krijgt. Strooi peper en zout op de filetjes en haal ze dan door wat bloem, schud het overtollige bloem eraf.
  • Verhit in een koekenpan wat olie en bak de kip om en om licht bruin. Voeg dan de geperste knoflook, 2 el sojasaus, honing, wijnazijn, en boter toe en laat het even pruttelen tot de saus wat dikker begint te worden.
  • Neem ten slotte je kommetjes of borden erbij en schep hier eerst de orzo op. Leg daarbovenop de kip en met een lepel schep je nog wat van de saus uit de pan van de kip erbij.
Wat vind je van dit recept?

Meer recepten proberen zoals deze mediterraanse orzo met honingkip? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Gamba wrap met pittige saus

of Makkelijke avocadotoast met honing

of Ossobuco op geheel eigen wijze

3 gedachten over “Mediterraanse orzo met honingkip”

  1. Pingback: Kruidige Griekse tomatenrisotto met orzo - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gestoofde kip met aglio pasta en peterselie - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept