Mexicaanse kip met maiskoekjes

Mexicaanse kip met maiskoekjes

Geschatte leestijd: 3 minuten

Op zoek naar een lekker Mexicaanse recept? Nou zoek dan niet verder want deze Mexicaanse kip met maiskoekjes zijn verrukkelijk! De kip gaat gekruid de oven in en daar heb je dus maar weinig werk aan. Maar ook de maiskoekjes zijn erg makkelijk te maken. Je kunt zo snel aan de slag en je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Dat is natuurlijk ideaal in ons drukke bestaan van tegenwoordig. Wanneer je dit maiskoekjes recept niet te pittig maakt zullen kinderen deze ook lekker vinden.

Mexicaanse kip met maiskoekjes
Helemaal goedgekeurd hier!

En zo maak je het:

-Allereerst beginnen we met de Mexicaanse kip, wrijf de bouten in met de Mexicaanse kruiden. Dit kun je al de avond ervoor doen. Zo trekken de kruiden lekker in de kip en zijn de bouten goed gemarineerd.

-Maak de rode paprika schoon en snijd hem in blokjes, maak ook de uien schoon en snijd deze in kwarten. Neem een ovenschaal erbij en vet deze in met olijfolie. Leg de kippenpoten in de schaal en garneer eromheen de kwarten ui en de blokjes paprika. Giet nog wat olijfolie over de poten en zet hem dan in een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat een uur bakken, eventueel halverwege even de poten keren zodat ze goed doorbakken zijn.

Als laatste neem je een koekenpan erbij en hier doe je wat arachideolie in. Pak een kleine pollepel erbij en schenk voorzichtig wat van de mix in de pan. Je kunt het met de bolle kant van de lepel een beetje pletten zodat je een mooi koekje hebt. Net als bij pannenkoeken bakken kun je het koekje keren als de randjes een beetje bruin zijn en bak je hem nog even aan de andere kant. Met deze mix moet je er zeker 8 uit kunnen halen
Lekker krokant kippetje! En zo gaar, valt van het bot af.

-Vervolgens terwijl de kip in de oven staat maken we het beslag voor de maiskoekjes.

-Laat de mais goed uitlekken en rasp de courgette grof. Courgette is een vochtige groente dus doe de courgetterasp in een theedoek en knijp het goed uit zodat al het vocht eruit is.

-Neem een grote kom erbij en doe hierin de gesmolten boter, de melk, de eieren, de bloem, en als laatste de kruiden en mix dit tot een beslag zonder klontjes. Voeg daarna de mais en de courgette toe en mix het nog een keer goed door elkaar.

Het bakken van de maiskoekjes:

-Als laatste neem je een koekenpan erbij en hier doe je wat arachideolie in. Pak een kleine pollepel erbij en schenk voorzichtig wat van de mix in de pan. Je kunt het met de bolle kant van de lepel een beetje pletten zodat je een mooi koekje hebt. Net als bij pannenkoeken bakken kun je het koekje keren als de randjes een beetje bruin zijn en bak je hem nog even aan de andere kant. Met deze mix moet je er zeker 8 uit kunnen halen.

Als laatste neem je een koekenpan erbij en hier doe je wat arachideolie in. Pak een kleine pollepel erbij en schenk voorzichtig wat van de mix in de pan. Je kunt het met de bolle kant van de lepel een beetje pletten zodat je een mooi koekje hebt. Net als bij pannenkoeken bakken kun je het koekje keren als de randjes een beetje bruin zijn en bak je hem nog even aan de andere kant. Met deze mix moet je er zeker 8 uit kunnen halen

Neem je borden erbij en schep de koekjes erop, serveer de kip erbij en een lekkere Mexicaans biertje, voilà Mexicaanse kip met maiskoekjes.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Mexicaanse kip met maiskoekjes

Mexicaanse kip met maiskoekjes

Op zoek naar een lekker Mexicaanse recept? Deze Mexicaanse kip met maiskoekjes zijn verrukkelijk!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 17 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: kip, mais
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 437kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

Voor de maiskoekjes heb je nodig:

  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 125 ml halfvolle melk
  • 100 gram bloem
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 courgette - grof geraspt
  • 1 blikje mais - of verse mais van twee kolven die gekookt zijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kerrie poeder
  • 1 snufje zout
  • arachideolie - om in de bakken
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Allereerst beginnen we met de Mexicaanse kip, wrijf de bouten in met de Mexicaanse kruiden. Dit kun je al de avond ervoor doen. Zo trekken de kruiden lekker in de kip en zijn de bouten goed gemarineerd.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Maak de rode paprika schoon en snijd hem in blokjes, maak ook de uien schoon en snijd deze in kwarten. Neem een ovenschaal erbij en vet deze in met olijfolie. Leg de kippenpoten in de schaal en garneer eromheen de kwarten ui en de blokjes paprika. Giet nog wat olijfolie over de poten en zet hem dan in de oven.
    Laat een uur bakken, eventueel halverwege even de poten keren zodat ze goed doorbakken zijn.
  • De maiskoekjes: Laat de mais goed uitlekken en rasp de courgette grof. Courgette is een vochtige groente dus doe de courgetterasp in een theedoek en knijp het goed uit zodat al het vocht eruit is.
  • Neem een grote kom erbij en doe hierin de gesmolten boter, de melk, de eieren, de bloem, en als laatste de kruiden en mix dit tot een beslag zonder klontjes. Voeg daarna de mais en de courgette toe en mix het nog een keer goed door elkaar.
  • Als laatste neem je een koekenpan erbij en hier doe je wat arachideolie in. Pak een kleine pollepel erbij en schenk voorzichtig wat van de mix in de pan. Je kunt het met de bolle kant van de lepel een beetje pletten zodat je een mooi koekje hebt. Net als bij pannenkoeken bakken kun je het koekje keren als de randjes een beetje bruin zijn en bak je hem nog even aan de andere kant. Met deze mix moet je er zeker 8 uit kunnen halen
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Mexicaanse kip met maiskoekjes

maiskoekjes recept

8 gedachten over “Mexicaanse kip met maiskoekjes”

  1. Pingback: Tempura mais snack met nori bij de BBQ - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Kip met pittige kerriesaus en appeltjes - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Ambassadeur voor Bonduelle, Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Garnalen ovenschotel met olijven - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Pittige vegetarische Mexicaanse groenteschotel - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Mexicaanse streetfood plank met salsa - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Huevos rancheros een Mexicaans ontbijt - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept