Mexicaanse kip met maiskoekjes

Mexicaanse kip met maiskoekjes

Op zoek naar een lekker Mexicaanse recept? Deze Mexicaanse kip met maiskoekjes zijn verrukkelijk!
Mexicaanse kip met maiskoekjes

Op zoek naar een lekker Mexicaanse recept? Nou zoek dan niet verder want deze Mexicaanse kip met maiskoekjes zijn verrukkelijk! De kip gaat gekruid de oven in en daar heb je dus maar weinig werk aan. Maar ook de maiskoekjes zijn erg makkelijk te maken. Je kunt zo snel aan de slag en je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Dat is natuurlijk ideaal in ons drukke bestaan van tegenwoordig. Wanneer je de maiskoekjes niet te pittig maakt zullen kinderen deze ook lekker vinden.

Voor 4 personen Mexicaanse kip met maiskoekjes heb je nodig:

Mexicaanse kip met maiskoekjes
Helemaal goedgekeurd hier!
  • 4 kippenpoten
  • 1 grote rode paprika
  • 4 rode uien
  • Mexicaanse kruiden
  • olijfolie

Voor de maiskoekjes heb je nodig:

  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 125 ml halfvolle melk
  • 100 gram bloem
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 courgette grof geraspt
  • 1 blikje mais ( of verse mais van twee kolven die gekookt zijn)
  • theelepel knoflookpoeder
  • theelepel kerrie poeder
  • snufje zout en peper
  • arachideolie om in de bakken
Als laatste neem je een koekenpan erbij en hier doe je wat arachideolie in. Pak een kleine pollepel erbij en schenk voorzichtig wat van de mix in de pan. Je kunt het met de bolle kant van de lepel een beetje pletten zodat je een mooi koekje hebt. Net als bij pannenkoeken bakken kun je het koekje keren als de randjes een beetje bruin zijn en bak je hem nog even aan de andere kant. Met deze mix moet je er zeker 8 uit kunnen halen
Lekker krokant kippetje! En zo gaar, valt van het bot af.

En zo maak je het:

-Allereerst beginnen we met de Mexicaanse kip, wrijf de bouten in met de Mexicaanse kruiden. Dit kun je al de avond ervoor doen. Zo trekken de kruiden lekker in de kip en zijn de bouten goed gemarineerd.

-Maak de rode paprika schoon en snijd hem in blokjes, maak ook de uien schoon en snijd deze in kwarten. Neem een ovenschaal erbij en vet deze in met olijfolie. Leg de kippenpoten in de schaal en garneer eromheen de kwarten ui en de blokjes paprika. Giet nog wat olijfolie over de poten en zet hem dan in een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat een uur bakken, eventueel halverwege even de poten keren zodat ze goed doorbakken zijn.

-Vervolgens terwijl de kip in de oven staat maken we het beslag voor de maiskoekjes.

-Laat de mais goed uitlekken en rasp de courgette grof. Courgette is een vochtige groente dus doe de courgetterasp in een theedoek en knijp het goed uit zodat al het vocht eruit is.

-Neem een grote kom erbij en doe hierin de gesmolten boter, de melk, de eieren, de bloem, en als laatste de kruiden en mix dit tot een beslag zonder klontjes. Voeg daarna de mais en de courgette toe en mix het nog een keer goed door elkaar.

Het bakken van de maiskoekjes:

-Als laatste neem je een koekenpan erbij en hier doe je wat arachideolie in. Pak een kleine pollepel erbij en schenk voorzichtig wat van de mix in de pan. Je kunt het met de bolle kant van de lepel een beetje pletten zodat je een mooi koekje hebt. Net als bij pannenkoeken bakken kun je het koekje keren als de randjes een beetje bruin zijn en bak je hem nog even aan de andere kant. Met deze mix moet je er zeker 8 uit kunnen halen.

Neem je borden erbij en schep de koekjes erop, serveer de kip erbij en een lekkere Mexicaans biertje, voilà Mexicaanse kip met maiskoekjes: Heerlijk Happen!

Mexicaanse kip met maiskoekjes

Mexicaanse kip met maiskoekjes

Op zoek naar een lekker Mexicaanse recept? Deze Mexicaanse kip met maiskoekjes zijn verrukkelijk!
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: kip, mais
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • oven
  • koekenpan

Ingrediënten:

  • 1 grote rode paprika
  • 4 rode uien
  • Mexicaanse kruiden
  • olijfolie
  • 4 kippenpoten

Voor de maiskoekjes heb je nodig:

  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 125 ml halfvolle melk
  • 100 gram bloem
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 courgette grof geraspt
  • 1 blikje mais of verse mais van twee kolven die gekookt zijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kerrie poeder
  • 1 snufje zout en peper
  • arachideolie om in de bakken

En zo maak je het:

  • Allereerst beginnen we met de Mexicaanse kip, wrijf de bouten in met de Mexicaanse kruiden. Dit kun je al de avond ervoor doen. Zo trekken de kruiden lekker in de kip en zijn de bouten goed gemarineerd.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Maak de rode paprika schoon en snijd hem in blokjes, maak ook de uien schoon en snijd deze in kwarten. Neem een ovenschaal erbij en vet deze in met olijfolie. Leg de kippenpoten in de schaal en garneer eromheen de kwarten ui en de blokjes paprika. Giet nog wat olijfolie over de poten en zet hem dan in de oven.
    Laat een uur bakken, eventueel halverwege even de poten keren zodat ze goed doorbakken zijn.
  • De maiskoekjes: Laat de mais goed uitlekken en rasp de courgette grof. Courgette is een vochtige groente dus doe de courgetterasp in een theedoek en knijp het goed uit zodat al het vocht eruit is.
  • Neem een grote kom erbij en doe hierin de gesmolten boter, de melk, de eieren, de bloem, en als laatste de kruiden en mix dit tot een beslag zonder klontjes. Voeg daarna de mais en de courgette toe en mix het nog een keer goed door elkaar.
  • Als laatste neem je een koekenpan erbij en hier doe je wat arachideolie in. Pak een kleine pollepel erbij en schenk voorzichtig wat van de mix in de pan. Je kunt het met de bolle kant van de lepel een beetje pletten zodat je een mooi koekje hebt. Net als bij pannenkoeken bakken kun je het koekje keren als de randjes een beetje bruin zijn en bak je hem nog even aan de andere kant. Met deze mix moet je er zeker 8 uit kunnen halen
  • Heerlijk Happen!
Wat vind je van dit recept?
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Als laatste neem je een koekenpan erbij en hier doe je wat arachideolie in. Pak een kleine pollepel erbij en schenk voorzichtig wat van de mix in de pan. Je kunt het met de bolle kant van de lepel een beetje pletten zodat je een mooi koekje hebt. Net als bij pannenkoeken bakken kun je het koekje keren als de randjes een beetje bruin zijn en bak je hem nog even aan de andere kant. Met deze mix moet je er zeker 8 uit kunnen halen

2 gedachten over “Mexicaanse kip met maiskoekjes”

  1. Pingback: Kip met pittige kerriesaus - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Ambassadeur voor Bonduelle - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept