Paasstol popsicles gedipt in chocolade

Paasstol popsicles gedipt in chocolade

We gaan lekker creatief aan de slag met de welbekende Paasstol, maar dan op een hele andere wijze.
Paasstol popsicles gedipt in chocolade

De Paasstol is een ingeburgerd stukje brood hier in Nederland. Of het nou een grote of een klein stolletje is, kans is dat jij er vast één in huis haalt. En dan lekker besmeren met een beetje roomboter en wat suiker erop. Misschien heb je er zelfs al eens een tosti of een wentelteefje mee gemaakt! De mensen bij Crisp (boodschappen service) daagden mij uit om met een verrassend receptje met de Paasstol te komen. Nou dat lijkt me aardig goed gelukt met deze Paasstol popsicles gedipt in chocolade. We gaan lekker creatief aan de slag met verschillende soorten chocolade. Het is helemaal geen ingewikkeld recept het kost alleen een beetje tijd. Maar dan heb je wel hele lekkere chocolade lolly’s!

paasstol recept
Lekker creatief met chocolade!
Paasstol popsicles gedipt in chocolade

Paasstol popsicles gedipt in chocolade

We gaan lekker creatief aan de slag met de welbekende Paasstol, maar dan op een hele andere wijze.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Tussendoortje
Keuken: European
Trefwoord: chocolade, Paasstol
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

pan
houten prikkers

Ingrediënten: 

  • 1 Paasstol
  • 150 gram melkchocolade / melkchocolade - ( bijv van paaseitjes )
  • 100 gram witte chocolade

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de melkchocolade au bain marie smelten. Dit doe je door een schaal of kom boven een pan met bijna kokend water te hangen. Dit doen we zodat de chocolade niet te snel smelt. Zeker bij witte chocolade is dat heel belangrijk want die wordt heel snel een soort korrelig. Zeker deze chocolade moet niet té heet gesmolten worden.
  • Smelt eerst de melkchocolade au bain marie.
  • Snijd een paar plakken Paasstol in blokjes. Prik ze vervolgens op een houten stokje / prikker. Haal door de pan met gesmolten melkchocolade en laat even goed uitdruppen. ( Ik zette ze daarna zoals je kunt zien op de foto in een glaasje )
  • Het stukje amandelspijs wat in je brood zit kun je een beetje pletten met je vingers en om 1 blokje kneden en dan in de chocolade dippen. Er zit natuurlijk niet genoeg spijs in een stol om dit met elk blokje te doen.
  • Zet in de koelkast en laat de popsicles opstijven.
  • Smelt daarna de witte chocolade au bain marie en haal de popsicles uit de koelkast. Met een lepel "swieper" je wat streepjes op de popsicles. Daarna gaan ze nog een keer de koelkast in om op te stijven en daarna zijn ze klaar om op te eten!
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
De paasstol blijft lekker vers met een heerlijk krokant chocolade jasje.

Paasstol popsicles gedipt in chocolade

De traditie van de Paasstol ( en ook de Kerststol ) is al eeuwenoud. En zoals dat gaat met een recept het wordt aangepast en klaargemaakt zoals het op dat moment mogelijk is. De oorsprong lijkt in Duitsland te liggen. De archieven in Dresden noemen hem namelijk al in 1438. Maar zo vroeg als 1329 wordt er al over stollen gesproken en geschreven. We kunnen dus wel spreken van een eeuwoude traditie die tot op heden in de basis niet veel veranderd is. Amandelspijs in het midden van het brood, flink wat krenten en rozijnen en geschaafde amandelen bovenop het brood. Aan het brood zelf heb ik dus ook niets veranderd, ik heb hem alleen een lekker chocolade jasje gegeven. Het brood binnenin blijft lekker zacht, en het jasje er omheen zorgt dat dat zo blijft.

Andere lekkere Paas recepten of ideetjes voor de Paasstafel? Kijk eens bij deze:

Paasstol popsicles gedipt in chocolade
Liever pure chocolade? Dat kan natuurlijk ook hè!

1 gedachte over “Paasstol popsicles gedipt in chocolade”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept