Polenta friet met Parmezaanse kaas

Polenta friet met Parmezaanse kaas

Weer eens een heel ander soort frietje! Helemaal niet ingewikkeld en met volop smaak.
Polenta friet met Parmezaanse kaas

Een recept met polenta maken stond al een tijdje op mijn to-cook lijst. De altijd groeiende lijst waar geen einde aan lijkt te komen. Natuurlijk schrap ik er zo nu en dan wat van weg, maar wat kun je toch lekker variëren met eten! Chaotisch als het soms in mijn hoofd er aan toe gaat zou ik het eigenlijk eens netjes op een excel-sheet moeten zetten. En dan alles netjes afwerken, maar zoals het leven soms gaat, niet alles werkt nou eenmaal zoals je het bedacht hebt. Deze polenta friet met Parmezaanse kaas is een lekker hapje voor in het weekend als je een beetje tijd hebt. Het maken ervan is niet heel ingewikkeld, maar het moet wel eventjes in de koelkast opstijven. Maak het dus gerust eventjes van te voren en daarna kun je rustig je andere to-do lijstjes afwerken tot je wilt gaan eten.

Polenta friet met Parmezaanse kaas
Knoflooksaus, mayonaise, ketchup het makt niet uit, het past er allemaal bij.
Polenta friet met Parmezaanse kaas

Polenta friet met Parmezaanse kaas

Weer eens een heel ander soort frietje! Helemaal niet ingewikkeld en met volop smaak.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: Parmezaanse kaas, polenta, tijm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 20 minuten
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 500 ml kippenbouillon
  • 125 ml volle melk
  • 300 gr maismeel - (polenta)
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 15 gr roomboter
  • 3 takjes verse tijm
  • zout / peper
  • olijfolie
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Neem je pan erbij en doe hier de kippenbouillon en melk in. Breng aan de kook en strooi het maismeel erin. Roer het geheel goed door elkaar.
  • Zet je vuur laag en laat 10 minuten koken. Blijf regelmatig roeren zodat het meel niet verbrandt.
  • Voeg de boter, Parmezaanse kaas, blaadjes tijm en wat peper en zout naar smaak toe en roer nogmaals goed.
  • Neem een schaal bekleed met bakpapier erbij en schep het mengsel erin. Strijk glad tot het ongeveer een centimeter dik is. Dek af met wat huishoudfolie en zet in de koelkast en laat twee uur afkoelen/opstijven.
  • Verwam je oven op voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en bestrijk met wat olijfolie.
  • Snijd de afgekoelde plak polenta in reepjes en leg ze op het bakblik, bestrijk ze met een kwastje met nog wat olijfolie en bak ze dan in 15-20 minuten goudbruin. Halfweg even keren. Serveer met een knoflooksausje of gewoon een fijne mayonaise.
  • Heerlijk Happen!
  • Net voor ze de oven ingaan.
    Polenta friet met Parmezaanse kaas
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

recept polenta friet
Ik sprinkelde er nog een klein beetje grof zeezout overheen.

Polenta friet met Parmezaanse kaas

Maar polenta wat is dat nou dan? Van oorsprong voedsel voor de arme mensen! Griesmeel gemaakt van mais. Vandaar ook de mooie gele kleur van het product. Je maakt polenta dus door het in bijna kokend water te strooien en dan blijven roeren! Als het afgekoeld is kun je het dus heel gemakkelijk in stukjes snijden zoals bij deze friet. We voegen aan deze frietjes ook Parmezaanse kaas toe, we kunnen het met recht Italiaanse friet noemen! En je kunt ze op smaak brengen met allerlei verse kruiden zoals tijm.

Andere lekkere bijgerechtjes maken? Probeer maar eens onderstaande gerechtjes:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Polenta friet met Parmezaanse kaas

1 gedachte over “Polenta friet met Parmezaanse kaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept