Pompoen velouté amuse

Pompoen velouté amuse

Pompoen velouté amuse

Dit soepje is super zacht van smaak! Eigenlijk is zo’n klein glaasje veel te weinig. Maar een amuse is juist bedoeld om je smaakpapillen wakker te schudden. Velouté betekent fluweelzacht het is één van de vijf hoofdsausen / soepen van de Franse keuken. De velouté wordt gebonden met room waardoor hij dus een super zachte structuur heeft. Deze pompoen velouté amuse kun je serveren bij een borrel of als amuse voor je diner. In elk geval zal hij zeker naar méér smaken. En bovendien passen de smaken van pompoen en eendenvet goed bij de herfst.

Dit heb je nodig voor een goede volle pan:Pompoen velouté amuse

  • 1 pompoen van 800 gram
  • een grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml 35% slagroom
  • 30 gram eendenvet ( te koop bij speciaalzaak)
  • 3 eetlepels bloemenhoning
  • snufje zout

En zo maak je het:

-Schil eerst de pompoen en haal de pitten en de draden eruit, snij hem vervolgens in blokken. Neem de ui erbij schil hem en hak hem in vieren. Ook pel je de knoflook teen en snij door het midden.

-Neem een pan erbij en smelt hierin het eendenvet en doe hierin de de ui, knoflook en fruit ze aan.

-Daarna doe je de blokken pompoen erbij met een halve liter water, een snufje zout en dan 30 minuten laten koken op zacht vuur.

-Wanneer de pompoen goed zacht is voeg je de honing toe en 50 ml van de slagroom en roer je dit goed door elkaar. Neem dan je staafmixer erbij en mix het tot een gladde massa.

-Klop de rest van de slagroom stijf.pompoen velouté amuse

Neem ten slotte je amuse glaasjes erbij en vul ze voorzichtig met de pompoen velouté en spuit op schep er een toef slagroom op.

Pompoen velouté amuse:

Decoreer je amuse met een mooie eetbare bloem of wat lavendel : Heerlijk happen!

 

5 gedachten over “Pompoen velouté amuse”

  1. Pingback: Gegrilde ananas met mascarpone - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.