Pompoen velouté amuse met slagroom

Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit soepje is super zacht van smaak! Eigenlijk is zo’n klein glaasje veel te weinig. Maar een amuse is juist bedoeld om je smaakpapillen wakker te schudden. Velouté betekent fluweelzacht het is één van de vijf hoofdsausen / soepen van de Franse keuken. De velouté wordt gebonden met room waardoor hij dus een super zachte structuur heeft. Deze pompoen velouté amuse kun je serveren bij een borrel of als amuse voor je diner. In elk geval zal hij zeker naar méér smaken. En bovendien passen de smaken van pompoen en eendenvet goed bij de herfst. veloute pompoensoep

pompoen velouté amuse veloute

En zo maak je de Pompoen velouté amuse:

-Schil eerst de pompoen en haal de pitten en de draden eruit, snij hem vervolgens in blokken. Neem de ui erbij schil hem en hak hem in vieren. Ook pel je de knoflook teen en snij door het midden.

-Neem een pan erbij en smelt hierin het eendenvet en doe hierin de de ui, knoflook en fruit ze aan.

-Daarna doe je de blokken pompoen erbij met een halve liter water, een snufje zout en dan 30 minuten laten koken op zacht vuur.

-Wanneer de pompoen goed zacht is voeg je de honing toe en 50 ml van de slagroom en roer je dit goed door elkaar. Neem dan je staafmixer erbij en mix het tot een gladde massa.

-Klop de rest van de slagroom stijf.

Neem ten slotte je amuse glaasjes erbij en vul ze voorzichtig met de pompoen velouté en spuit op schep er een toef slagroom op.

Pompoen velouté amuse:

Decoreer je amuse met een mooie eetbare bloem of wat lavendel

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pompoen velouté amuse

Pompoen velouté amuse

Dit soepje is super zacht van smaak! Eigenlijk is zo’n klein glaasje veel te weinig. Maar een amuse is juist bedoeld om je smaakpapillen wakker te schudden.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: amuse
Keuken: European
Trefwoord: pompoen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 8 personen
calorieën: 83kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

amuse glaasjes

Ingrediënten:

  • 1 pompoen - van 800 gram
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml 35% slagroom
  • 30 gram eendenvet - te koop bij speciaalzaak
  • 3 eetlepels bloemenhoning
  • snufje zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Schil eerst de pompoen en haal de pitten en de draden eruit, snij hem vervolgens in blokken. Neem de ui erbij schil hem en hak hem in vieren. Ook pel je de knoflook teen en snij door het midden.
  • Neem een pan erbij en smelt hierin het eendenvet en doe hierin de de ui, knoflook en fruit ze aan.
  • Daarna doe je de blokken pompoen erbij met een halve liter water, een snufje zout en dan 30 minuten laten koken op zacht vuur.
  • Wanneer de pompoen goed zacht is voeg je de honing toe en 50 ml van de slagroom en roer je dit goed door elkaar. Neem dan je staafmixer erbij en mix het tot een gladde massa.
  • Klop de rest van de slagroom stijf.pompoen velouté amuse
  • Neem ten slotte je amuse glaasjes erbij en vul ze voorzichtig met de pompoen velouté en spuit op schep er een toef slagroom op.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

 Onderstaande recepten ook eens proberen?

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

veloute

Start » Recepten » Hapjes » Pompoen velouté amuse met slagroom

7 gedachten over “Pompoen velouté amuse met slagroom”

  1. Pingback: Gegrilde aubergine met bacon-kip - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Italiaanse vlaggetjes amuse met basilicum - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept