Pompoen velouté amuse met slagroom

Dit soepje is super zacht van smaak! Eigenlijk is zo’n klein glaasje veel te weinig. Maar een amuse is juist bedoeld om je smaakpapillen wakker te schudden.
Pompoen velouté amuse

Pompoen velouté amuse

Dit soepje is super zacht van smaak! Eigenlijk is zo’n klein glaasje veel te weinig. Maar een amuse is juist bedoeld om je smaakpapillen wakker te schudden. Velouté betekent fluweelzacht het is één van de vijf hoofdsausen / soepen van de Franse keuken. De velouté wordt gebonden met room waardoor hij dus een super zachte structuur heeft. Deze pompoen velouté amuse kun je serveren bij een borrel of als amuse voor je diner. In elk geval zal hij zeker naar méér smaken. En bovendien passen de smaken van pompoen en eendenvet goed bij de herfst.

Dit heb je nodig voor een goede volle pan Pompoen velouté amuse:

pompoen velouté amuse
  • 1 pompoen van 800 gram
  • een grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml 35% slagroom
  • 30 gram eendenvet ( te koop bij speciaalzaak)
  • 3 eetlepels bloemenhoning
  • snufje zout

En zo maak je de Pompoen velouté amuse:

-Schil eerst de pompoen en haal de pitten en de draden eruit, snij hem vervolgens in blokken. Neem de ui erbij schil hem en hak hem in vieren. Ook pel je de knoflook teen en snij door het midden.

-Neem een pan erbij en smelt hierin het eendenvet en doe hierin de de ui, knoflook en fruit ze aan.

-Daarna doe je de blokken pompoen erbij met een halve liter water, een snufje zout en dan 30 minuten laten koken op zacht vuur.

-Wanneer de pompoen goed zacht is voeg je de honing toe en 50 ml van de slagroom en roer je dit goed door elkaar. Neem dan je staafmixer erbij en mix het tot een gladde massa.

-Klop de rest van de slagroom stijf.

Neem ten slotte je amuse glaasjes erbij en vul ze voorzichtig met de pompoen velouté en spuit op schep er een toef slagroom op.

Pompoen velouté amuse

Pompoen velouté amuse

Dit soepje is super zacht van smaak! Eigenlijk is zo’n klein glaasje veel te weinig. Maar een amuse is juist bedoeld om je smaakpapillen wakker te schudden.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: amuse
Keuken: European
Trefwoord: pompoen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 8 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • amuse glaasjes

Ingrediënten:

  • 1 pompoen van 800 gram
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml 35% slagroom
  • 30 gram eendenvet te koop bij speciaalzaak
  • 3 eetlepels bloemenhoning
  • snufje zout

En zo maak je het:

  • Schil eerst de pompoen en haal de pitten en de draden eruit, snij hem vervolgens in blokken. Neem de ui erbij schil hem en hak hem in vieren. Ook pel je de knoflook teen en snij door het midden.
  • Neem een pan erbij en smelt hierin het eendenvet en doe hierin de de ui, knoflook en fruit ze aan.
  • Daarna doe je de blokken pompoen erbij met een halve liter water, een snufje zout en dan 30 minuten laten koken op zacht vuur.
  • Wanneer de pompoen goed zacht is voeg je de honing toe en 50 ml van de slagroom en roer je dit goed door elkaar. Neem dan je staafmixer erbij en mix het tot een gladde massa.
  • Klop de rest van de slagroom stijf.pompoen velouté amuse
  • Neem ten slotte je amuse glaasjes erbij en vul ze voorzichtig met de pompoen velouté en spuit op schep er een toef slagroom op.
Wat vind je van dit recept?

Pompoen velouté amuse:

pompoen velouté amuse

Decoreer je amuse met een mooie eetbare bloem of wat lavendel : Heerlijk happen!

 

5 gedachten over “Pompoen velouté amuse met slagroom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept