Rabarbersiroop munt mojito

Rabarbersiroop munt mojito

Als het weer rabarbertijd is vliegen de taart recepten en jammetjes je om de oren op de sociale media. Wij gaan het deze keer eens over een andere boeg gooien! We gaan rabarbersiroop maken om er een mojito cocktail mee te schenken. Is deze groente niet veel te zuur daarvoor? Nee want siroop maken we natuurlijk met suiker en deze zal dus de zoete smaak aan de siroop geven. Overigens is dit pas het eerste rabarber recept op mijn site! Maar wat mij betreft gelijk een knaller met deze rabarbersiroop munt mojito. Een drankje waar je lekker mee kunt variëren.

mojito cocktail maken
Prachtig zonlicht van buiten die de mojito in de schijnwerpers zet.

Rabarbersiroop munt mojito

De mojito cocktail bestaat al een heel tijdje en ik ben fan. Persoonlijk houd ik niet van een hele sterke cocktail, ik pas dus altijd een beetje op met de hoeveelheid rum. Overigens is deze rabarbersiroop munt mojito ook virgin te drinken. We laten dan de rum weg. Het leuke van cocktails shaken is dat je je fantasie de vrije loop kunt laten gaan. Lekker combineren, uitproberen en experimenteren.

De siroop kun je in de koelkast bewaren.
Rabarbersiroop munt mojito

Rabarbersiroop munt mojito

Een heerlijke mojito met een verrassende siroop!
5 van 5 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: cocktail
Keuken: European
Trefwoord: limoen, munt, rabarber, rum, suiker
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 210kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

steelpannetje

Ingrediënten:

  • 2 stengels rabarber
  • 80 gram suiker
  • 150 ml water
  • 3 takjes een aantal muntblaadjes

Voor de mojito:

  • 45 ml witte rum
  • 3 tl rabarbersiroop
  • 15 ml limoensap
  • 90 ml bruiswater
  • gecrushed ijs

En zo maak je het:

  • We maken eerst de siroop. Was de rabarber stengels en snijd ze dan in kleine stukjes. Doe ze samen met de suiker, het water en de munt in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat een 15 minuutjes rustig sudderen op laag vuur met het deksel op de pan. Giet daarna door het vergiet in een schone kom en laat afkoelen.
  • De mojito maken: de hoeveelheden van hierboven zijn voor één mojito.
  • Doe een paar blaadjes munt in het glas en schenk de siroop erbij. Duw met een stamper eventjes op de blaadjes en vul dan het glas aan met het ijs.
  • Schenk de rum, het bruiswater en het limoensap erbij en mix eventjes.
  • Serveer met een partje limoen en wat munt.
  • Cheers!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Cocktails maken een hoop werk? Welnee deze schud je zo 1,2,3, in je glas, bekijk ook deze fijne drankjes eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Lekker met een schijfje limoen en wat munt erbij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept