Een ratatouille recept heb je zo gemaakt, wat mij betreft één van mijn favoriete groente-stoofjes! Natuurlijk kun je elke plakje afzonderlijk heel dun snijden met de mandoline en dan om en om in de schaal. Maar ik snijd ze dus liever in blokjes voor een wat bourgondischere stoofpot. En deze keer geven we er een twist aan door met vis te werken. Althans vis, kreeftjes dus voor een heerlijke rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal. Hier thuis viel hij goed in de smaak en werd deze twist goed gewaardeerd. Mocht je nou niet van kreeftjes houden of er niet aan kunnen komen dan kun je makkelijk variëren. Zo zou je ook mosselen of Hollandse garnaaltjes kunnen gebruiken. Maar ook inktvis is een goede optie. Al met al een heel fijn gerechtje met een Mediterraans tintje waar ik zo van hou! rivierkreeftjes recept


Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram rivierkreeftjes
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 400 ml passata
- 3 tomaten
- 1 grote gele ui
- 2 eetlepels kappertjes
- 100 gram zeekraal
uit de voorraadkast:
- zout
- peper
- 2 eetlepels Persillade (kruidenmix)
- olijfolie
- 2 tenen knoflook
En zo maak je het:
- Snijd de aubergine, courgette, en tomaat in kleine blokjes.
- Snipper de ui en knoflook.
- Neem je hapjespan erbij en doe hierin een scheut olijfolie. Fruit de ui en de knoflook aan voor een paar minuutjes en voeg dan de rest van de groenten toe. Bak een aantal minuten.
- Voeg de persillade, kappertje en wat peper naar smaak toe. Pas op met zout want de zeekraal is al zout van zichzelf.
- Giet de passata erbij en laat het geheel een half uurtje pruttelen. Voeg op het laatst de zeekraal en rivierkreeftjes toe en verwarm deze even mee.
- Serveer met lekker bourgondisch brood.
- Heerlijk Happen!

Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal
In dit rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal recept gebruiken we dus: zeekraal. En het woord zegt het al, dat komt uit de zee en is dus zout van smaak. Ik heb ze kort meegestoofd zodat ze nog wel een beetje hun bite houden. Gelukkig is zeekraal tegenwoordig eigenlijk standaard wel in je supermarkt te vinden. Kijk maar bij de visafdeling daar liggen meestal wel een paar doosjes. Deze ratatouille kun je gemakkelijk een dag later ook nog eten. Hij zal dan nog smaakvoller zijn doordat de smaken er goed zijn introkken. De volgende dag even kort in de pan of in je stoomoven opwarmen.
Andere lekkere Mediterraanse gerechten maken? Ik ben groot fan dus probeer deze eens:
- Deze Mediterraanse spinazie salade met citroenvinaigrette.
- Of deze heerlijke pasta: orzo met honingkip.
- Gooi de bbq maar aan voor deze spies van Limousine steak.

rivierkreeftjes recept
Deze mag op de lijst , nog te koken
Lekkere combinatie