Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal

Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal

Een ratatouille met heerlijke rivierkreeftjes en wat zoute zeekraal wat een perfecte combinatie samen is.
Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal

Een ratatouille recept heb je zo gemaakt, wat mij betreft één van mijn favoriete groente-stoofjes! Natuurlijk kun je elke plakje afzonderlijk heel dun snijden met de mandoline en dan om en om in de schaal. Maar ik snijd ze dus liever in blokjes voor een wat bourgondischere stoofpot. En deze keer geven we er een twist aan door met vis te werken. Althans vis, kreeftjes dus voor een heerlijke rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal. Hier thuis viel hij goed in de smaak en werd deze twist goed gewaardeerd. Mocht je nou niet van kreeftjes houden of er niet aan kunnen komen dan kun je makkelijk variëren. Zo zou je ook mosselen of Hollandse garnaaltjes kunnen gebruiken. Maar ook inktvis is een goede optie. Al met al een heel fijn gerechtje met een Mediterraans tintje waar ik zo van hou!

Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal
Een fantastische variatie op een mooi basisrecept.
Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal

Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal

Een ratatouille met heerlijke rivierkreeftjes en wat zoute zeekraal wat een perfecte combinatie samen is.
5 van 7 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: aubergine, courgette, kappertjes, passata, rivierkreeft, ui
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

hapjespan

Ingrediënten: 

  • 400 gram rivierkreeftjes
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 400 ml passata
  • 3 tomaten
  • 1 grote gele ui
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 100 gram zeekraal

uit de voorraadkast:

En zo maak je het:

  • Snijd de aubergine, courgette, en tomaat in kleine blokjes.
  • Snipper de ui en knoflook.
  • Neem je hapjespan erbij en doe hierin een scheut olijfolie. Fruit de ui en de knoflook aan voor een paar minuutjes en voeg dan de rest van de groenten toe. Bak een aantal minuten.
  • Voeg de persillade, kappertje en wat peper naar smaak toe. Pas op met zout want de zeekraal is al zout van zichzelf.
  • Giet de passata erbij en laat het geheel een half uurtje pruttelen. Voeg op het laatst de zeekraal en rivierkreeftjes toe en verwarm deze even mee.
  • Serveer met lekker bourgondisch brood.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
ratatouille recept
Voeg anders ook eens wat zeevruchten toe, die passen er ook perfect bij.

Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal

In dit rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal recept gebruiken we dus: zeekraal. En het woord zegt het al, dat komt uit de zee en is dus zout van smaak. Ik heb ze kort meegestoofd zodat ze nog wel een beetje hun bite houden. Gelukkig is zeekraal tegenwoordig eigenlijk standaard wel in je supermarkt te vinden. Kijk maar bij de visafdeling daar liggen meestal wel een paar doosjes. Deze ratatouille kun je gemakkelijk een dag later ook nog eten. Hij zal dan nog smaakvoller zijn doordat de smaken er goed zijn introkken. De volgende dag even kort in de pan of in je stoomoven opwarmen.

Andere lekkere Mediterraanse gerechten maken? Ik ben groot fan dus probeer deze eens:

Zeekraal is zout, pas dus een beetje op met zout toevoegen.

1 gedachte over “Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept