rode koolschotel met zoete aardappelpuree

Rode koolschotel met zoete aardappelpuree

Rode koolschotel met zoete aardappelpuree

Na een aantal feestjes te hebben gehad lag de koelkast vol met restjes groenten. Het is zonde om deze weg te gooien en dus bedacht ik me wat ik er mee wilde gaan doen. Het is herfstig en koud weer op het moment, dus ik maakte een rode koolschotel met zoete aardappelpuree uit de oven. Ook lekker met Elstar appeltjes, kaneel en gele rozijntjes en de keuken ruikt lekker naar herfst zo.

Voor 4 personen heb je nodig:Rode koolschotel met zoete aardappelpuree

  • halve rode kool
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 Elstar appeltjes
  • handvol gele rozijntjes
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • zout/peper
  • 4 zoete aardappelen
  • 2 eetlepels gekruid paneermeel
  • 30/40 gram roomboter

En zo maak je het:

-Verwarm als eerste je oven voor op 200 graden.

-Snij de rode kool in smalle reepjes en hak ze daarna nog wat fijner. Schil de Elstar appeltjes en verwijder het klokhuis Snij ook deze in fijne blokjes. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokken.

-Kook de aardappelen met wat zout in 20 minuten lekker zacht.
-In de tussentijd rul je in een koekenpan het gehakt en voeg je daar de rode kool, de appeltjes en de rozijnen aan toe. Roer alles goed door elkaar en strooi er het kaneelpoeder overheen. Breng het op smaak met nog wat peper en zout.
-Wanneer de aardappels klaar zijn giet je deze af en doe je ze terug in de pan. Voeg er 30 gram boter aan toe en met een stamper stamp je er een puree van. Neem een ovenschaal erbij en doe hier eerst het gehakt-groenten mengsel in. Vervolgens schep je de puree erop en strijk je deze mooi glad. Strooi er als laatste het paneermeel op en een paar kleine blokjes boter. Zet hem in de oven voor ongeveer 20 minuten zodat er een mooi krokant korstje op zit.

Pak je borden erbij en schep voorzichtig op elk bord wat van de ovenschotel, serveer met een lekker rood wijntje: Heerlijk happen!

1 gedachte over “Rode koolschotel met zoete aardappelpuree”

  1. Pingback: Oeraardappel stamp met snijbonen - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.