Romige chocolademousse van Aquafaba

Romige chocolademousse van Aquafaba

Voor de mensen die nu denken “aquafaba” wat is dat nou weer? Waarschijnlijk heb je dit goedje al heel wat keertjes door de gootsteen gespoeld! En wat zonde is dat eigenlijk want je kunt er dus deze heerlijke romige chocolademousse van Aquafaba mee maken. Kikkererwten-vocht, meer is het niet! Dus de volgende keer als jij je blikje kikkererwten in een vergiet doet zet er dan een kommetje onder en vang dit doorzichtige gele vocht op. Het maken van de mousse is kinderlijk eenvoudig en is zo ongelofelijk lekker. Is het een nieuw idee? Nee hoor dit bestaat echt al een heel tijdje maar ik zie het maar weinig voorbijkomen, vandaar dat ik het nog maar eens bij jullie onder de aandacht breng.

Romige chocolademousse van Aquafaba
Eigenlijk is één bakje niet genoeg….
Romige chocolademousse van Aquafaba

Romige chocolademousse van Aquafaba

Een choco-mousse waar je van kunt blijven eten!
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Nagerecht
Keuken: European
Trefwoord: chocolade, kikkererwtenvocht, maple sirop
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Porties: 4 bakjes
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • keukenmachine

Ingrediënten:

  • 2 blikken kikkererwten ( een blik van 400 gram )
  • 150 gram pure chocolade
  • 3 el maple sirop

En zo maak je het:

  • Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en vang het vocht op in een kom.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie. Blijf roeren tot het een beetje afkoelt maar nog wel vloeibaar is.
  • In je keukenmachine klop je het vocht tot een stevig schuim. Let op dit kan wel even 10 minuutjes duren. Daarom smelten we in de tussentijd de chocolade.
  • Voeg de maple sirop en de chocolade toe aan het schuim en klop nog even op hoge snelheid. Schenk het dan in de kommetjes. Ik haalde er 4 goed gevulde kommetjes uit.
  • Zet minimaal twee uur in de koelkast en laat opstijven. Serveer met wat kokosflakes.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Wat te doen met de kikkererwten dan? Die kun je lekker bakken in de aifryer als snack bijvoorbeeld. Maar je kunt er ook Vega gehaktballen mee maken! We gooien dus niks weg. 
Wat vind je van dit recept?
Romige chocolademousse van Aquafaba
Zacht, chocolade, mousse, een echte tongstreler!

Romige chocolademousse van Aquafaba

Een beetje achtergrond en wat tips wat betreft dit goedje. Je kunt dus een heel luchtig schuim kloppen van dit vocht. Het duurt misschien iets langer dan met eiwitten. Maar laat gewoon je keukenmachine het werk doen, en let the Magic happen!

Zodra er hitte bij het schuim komt zakt het overigens als een plumpudding in elkaar. Ik goot de nog redelijk warme chocolade bij het schuim en vervolgens ontstond er een zachte brij die op chocolade saus leek. Nog wel redelijk luchtig overigens. Ik schonk het in de kommetjes en zette het in de koelkast. Daar werd het deze heerlijke zachte substantie.

Wil je een steviger resultaat of wil je bijvoorbeeld macarons ermee bakken dan moet je wel werken met zetmeel, en suiker. De temperatuur van je oven mag niet boven de 100 graden uitkomen.

Andere lekkere receptjes met chocolade? Waarom niet… we zijn er dol op toch?

Romige chocolademousse van Aquafaba
Oh kijk nou toch eens wat een fijn bakje!
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

3 gedachten over “Romige chocolademousse van Aquafaba”

  1. Pingback: Chocolade boterhammen bommetjes - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Zomers kersen toetje met crumble - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept