Saffraan rijstsalade met rozijntjes

Saffraan rijstsalade met rozijntjes

Saffraan rijstsalade met rozijntjes

Recept op aanvraag. En weer een salade op aanvraag. Ook deze lag op mijn bordje en moest dus uitgeschreven worden. Een heerlijke salade met verrassende smaken. Ik gebruikte dus saffraan in deze salade en dat is een krachtig specerij. De smaak is als bitter te omschrijven. Wanneer je met saffraan gaat koken moet je echt oppassen niet te veel te gebruiken. De kleine draadjes lijken maar weinig maar ze geven een enorme smaak af. Zo heeft saffraan ook geneeskrachtige werkingen zoals antidepressivum en het is een antioxidant. Ook zou het een pijnstillende werking hebben. Om de bittere smaak een goede tegenhanger te geven heb ik in deze salade rozijntjes gedaan en een appeltje. Laat je verrassen met deze saffraan rijstsalade met rozijntjes.

Dit heb je nodig:Saffraan rijstsalade met rozijntjes

  • 2 draadjes saffraan
  • 300 gram witterijst
  • 1 witte ui
  • 150 gram doperwtjes
  • 1 appel
  • 75 gram rozijntjes

En zo maak je hem :

-Neem een pan erbij en doe hierin een liter water. Breng aan de kook en doe hier de twee saffraandraadjes in. Als je ze erin doet zul je gelijk zien dat het water begint te kleuren. Hoe langer je het laat staan hoe geler het water wordt. Als de kleur naar je zin is haal je de draadjes eruit en doe je de rijst erbij en kook je deze volgens aanwijzing op het pak.

-Terwijl je water geel kleurt week je de rozijntjes in wat warm water in een kommetje.

-Snipper de ui en schil de appel. Deze snij je ook in kleine blokjes. Neem daarna een koekenpan erbij met een beetje olijfolie en bak de ui glazig. Voeg hier de doperwtjes en uitgelekte rozijntjes aan toe en verwarm het geheel. Ik gebruikte doperwtjes uit de viezer. Deze ontdooien dan gewoon terwijl je het aan het opbakken bent.

-Giet de rijst af en doe terug in de pan. Voeg alle ingrediënten uit de koekenpan toe en mix het geheel door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat zout.

Saffraan rijstsalade met rozijntjesSaffraan rijstsalade met rozijntjes

Dit was dus weer een recept wat ik op aanvraag gemaakt heb omdat ik een foto van mijn eten postte. Wil jij nou ook een recept op aanvraag met een speciale groente of aan de hand van een foto die ik gepost heb, vraag me dat dan gewoon en ik ga voor je aan de slag. En dan nu Heerlijk Happen! Geniet van de salade.

 

Reacties zijn gesloten.