Slagroomtoetje voor de Sint

Slagroomtoetje voor de Sint

Slagroomtoetje voor de Sint

Wie zoet is krijgt lekkers! Nou geloof me dit slagroomtoetje voor de Sint is zoet èn lekker! En natuurlijk ook super snel en makkelijk gemaakt. Al sinds eind augustus liggen de pepernoten weer in het schap en kun je je tegoed doen aan allerlei strooigoed. Voor mij haalt dat toch een klein beetje de magie en de sfeer van het feest weg… Tradities zijn natuurlijk veranderlijk door de jaren heen maar elk jaar lijken de nootjes wel weer vroeger in het schap te liggen. Ook al gelooft hier in huis niemand meer in de sint op 5 December vieren wij lekker sinterklaas met wat cadeautjes. En met dit toetje erbij is het feest helemaal compleet!

Voor 3 toetjes heb je nodig:Slagroomtoetje voor de Sint

  • 250 ml ongeslagen room
  • 1 bakje mascarpone
  • 2 el suiker
  • pepernoten
  • 1 flesje karamelsaus
  • chocolade kruidnoten
  • chocolademunten

En zo maak je het:

-Neem eerst een grote kom erbij. ( Heb je net als ik een KitchenAid keukenmachine gebruik je natuurlijk die kom) Doe hier eerst de mascarpone in en klop deze los. Voeg daarna de slagroom en de suiker toe en begin eerst rustig te kloppen. Verhoog daarna de snelheid en klop het geheel op tot een heerlijke lobbige mascarpone-slagroom.

-Neem twee handenvol pepernoten en rol deze kapot met een deegroller.

-Pak nu je glaasjes erbij en schep hierin eerst wat pepernotenkruimels, daarna schep je voorzichtig wat slagroom erin en schenk je daar lekker wat karamelsaus overheen. En zo vul je vervolgens het glaasje op.

Slagroomtoetje voor de SintSlagroomtoetje voor de Sint

Top het geheel ten slotte af met wat chocopepernoten en de chocomunten en : Heerlijk Happen!

Tip: Je kunt de karamelsaus gewoon kant en klaar kopen in de supermarkt maar je kunt ook heel makkelijk zelf Dulche de leche maken. Dit doe je door een blikje gecondenseerde melk te kopen. Haal eerst het papier van het blikje af en zet hem daarna onderwater in een pannetje. Nu hoef je niets anders te doen dan hem drie uur lang te laten koken. Zorg wel dat hij onderwater blijft staan!

5 gedachten over “Slagroomtoetje voor de Sint”

  1. Pingback: Zomerse toetjes met mascarpone slagroom - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Zomers toetje met Franse abrikoos - Heerlijke Happen

  3. Pingback: De vijf lekkerste mascarpone toetjes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.