Snelle paprika curry met ananas en kip

Snelle paprika curry met ananas en kip

Snelle paprika curry met ananas en kip

Dit is weer een recept wat prima kan op een doordeweekse dag als je een beetje haast hebt en snel aan tafel wilt. Vandaar deze snelle paprika curry met ananas en kip. Regelmatig kijk ik in mijn keukenlades en kasten en kijk wat er nog allemaal op voorraad staat. Zo zijn uien onmisbaar in mijn keuken en ook verse knoflook zeker. Zo zullen de meeste artikelen in dit recept dus waarschijnlijk al in je keuken aanwezig zijn en hoef je alleen maar het vlees en de groenten vers te kopen. Mijn tip is dus ook om zo af en toe je lades aan te vullen met deze basis artikelen en dan grijp je nooit mis.

Voor 3/4 personen heb je nodig:

  • 300 gram kipfilet
  • 1 pakje romige kokosmelk
  • half blik tomatenblokjes (400 ml blik)
  • 2 witte uien
  • 1 grote rode paprika
  • 1 blikje ananas ( of verse ananas)
  • 300 gram basmati rijst
  • 4 tenen knoflook
  • peper/zout
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • kokossnippers om mee te garneren
  • wokolie
  • platte peterselie om mee te garneren

En zo maak je het:

-We beginnen met de kipfilet, deze snij je net als de paprika in blokjes, daarna snipper je de uien en hak je de knoflooktenen fijn. De ananas laat je uitlekken en snij je in kleine stukjes.

-Pak een diepe koekenpan of hapjespan erbij en doe hier wat wokolie in. Ik gebruik deze olie omdat hij kruidiger is dan olijfolie en net iets meer smaak aan de kip geeft. Neem dus nu je kipblokjes erbij en bak ze goudbruin in de pan. Voeg daarna de gehakte knoflooktenen uien en paprika toe en laat dit even meebakken. Breng op smaak met de specerijen en peper en zout.

-Kook ondertussen de basmatirijst gaar, giet deze af en doe terug in de pan. Doe het deksel op de pan en laat staan tot je gaat serveren.

-Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe aan het kipmengsel en roer goed door elkaar, laat even sudderen.

-En als laatste voeg je de ananas toe en roer je curry goed door elkaar.

Snelle paprika curry met ananas en kip

Neem de schaaltjes erbij en schep hier eerst de rijst in, daarna de curry en garneer ze met de kokossnippers en gehakte verse platte peterselie: Heerlijk happen!

Wil je een pittige versie maken doe er dan tijdens het sudderen een rode gehakte peper bij of een theelepel piri-piri: vuur gegarandeerd!

4 gedachten over “Snelle paprika curry met ananas en kip”

  1. RT @HeerlijkeHappen: Snelle #Paprika #Curry met #Ananas en #Kip
    Dit is weer een recept wat prima kan op een doordeweekse dag als je een bee…

  2. RT @HeerlijkeHappen: Snelle #Paprika #Curry met #Ananas en #Kip
    Dit is weer een recept wat prima kan op een doordeweekse dag als je een bee…

  3. Pingback: Gegrilde ananas met mascarpone - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.