Spaghettitaart

Spaghettitaart uit de oven

Geschatte leestijd: 3 minuten

Spaghettitaart

Zo’n leuke tulbandvorm is niet alleen geschikt voor cake! We gaan lekker creatief aan de slag met deze spaghettitaart bolognese. Spaghetti is eigenlijk altijd wel lekker en op deze manier zet je eens iets totaal anders op tafel. Serveer de spaghettitaart  met een lekkere groene salade of een caprèse. Volgens oude legende zouden de drie heilige koningen op de terugweg van Bethlehem de Elzas hebben bezocht. Ze werden daar heel hartelijk ontvangen en als dank hebben ze een cake gebakken met behulp van hun hoofddeksel, en zo zou de tulband ontstaan zijn…. Waar of niet de volgende keer als het Drie Koningen is kun je mooi deze hartige kaas Spaghettitaart bakken 😉

Bolognese is een saus op basis van vlees die afkomstig is uit Bologna, Italië. Het wordt traditioneel gemaakt met gehakt rundvlees of een mengsel van rund- en varkensvlees, tomaten, uien, selderij, wortelen, wijn en melk of room. Het wordt veelal geserveerd bij pasta, zoals spaghetti, maar kan ook als topping gebruikt worden voor andere gerechten, zoals lasagne.

Voor 4 personen heb je nodig:

Spaghettitaart

-200 gram spaghetti
-1 zak van 300 gr Italiaanse groentenmix
-Gekruid paneermeel
-Beetje roomboter voor de vorm
-2 losgeklopte eieren
-125 ml crème fraîche
-100 gr geraspte kaas
Italiaanse kruiden
-Zout/peper

Dit is hoe je de spaghettitaart maakt:

-Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

-Terwijl de oven aan het opwarmen is, kook je de spaghetti beetgaar en ondertussen bak je in een koekenpan met wat olie de groenten lichtgaar.

-Laat de spaghetti uitlekken en beboter de vorm goed met roomboter.

-Het paneermeel strooi je voorzichtig in de vorm zodat er een mooi laagje ontstaat.

-Klop de eieren los in een grote kom met de crème fraîche en roer daarna de kaas, de kruiden en het peper en zout er doorheen.

-Meng alles goed door elkaar en schep vervolgens alles voorzichtig in de vorm en dek hem goed af met aluminiumfolie.

-Zet als laatste de taart in de oven en laat de deze in ongeveer 45 minuutjes gaar worden.

Spaghettitaart:

Neem ten slotte de spaghettitaart uit de oven en keer voorzichtig om op een mooi bord, garneer met wat verse basilicum en: Héérlijk happen!

Dit recept is natuurlijk ook superleuk om samen met de kinderen te maken.

Spaghettitaart

Spaghettitaart

Zo’n leuke tulbandvorm is niet alleen geschikt voor cake! We gaan lekker creatief aan de slag met deze spaghettitaart. Spaghetti is eigenlijk altijd wel lekker en op deze manier zet je eens iets totaal anders op tafel. Serveer de spaghettitaart met een lekkere groene salade of een caprèse.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 9 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: spaghetti
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 418kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 200 gram spaghetti
  • 300 gram Italiaanse groentenmix
  • Gekruid paneermeel
  • Beetje roomboter voor de vorm
  • 2 losgeklopte eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden
  • Zout
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
  • Terwijl de oven aan het opwarmen is, kook je de spaghetti beetgaar en ondertussen bak je in een koekenpan met wat olie de groenten lichtgaar.
  • Laat de spaghetti uitlekken en beboter de vorm goed met roomboter.
  • Het paneermeel strooi je voorzichtig in de vorm zodat er een mooi laagje ontstaat.
  • Klop de eieren los in een grote kom met de crème fraîche en roer daarna de kaas, de kruiden en het peper en zout er doorheen.
  • Meng alles goed door elkaar en schep vervolgens alles voorzichtig in de vorm en dek hem goed af met aluminiumfolie.
  • Zet als laatste de taart in de oven en laat de deze in ongeveer 45 minuutjes gaar worden.
  • Neem ten slotte de spaghettitaart uit de oven en keer voorzichtig om op een mooi bord, garneer met wat verse basilicum en: Héérlijk happen!
  • Dit recept is natuurlijk ook superleuk om samen met de kinderen te maken.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Heb je interesse in meer recepten na het lezen van het recept voor een Spaghettitaart? Probeer dan onderstaande recepten eens.

Yoghurt twist

Edamame bruschetta met radijs

Kippendij in champignon roomsaus

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

hartige kaas spaghettitaart bolognese

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Spaghettitaart uit de oven

4 gedachten over “Spaghettitaart uit de oven”

  1. Pingback: Dé Sinterklaas taart met veel pepernoten - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept