Staartstuk met rode wijn bramensaus, Picanha

Geschatte leestijd: 4 minuten

Voor de bloggers meetup die ik organiseerde kregen wij prachtig vlees. Dit werd gesponsord door De Woeste Grond. En bij dat vlees werden twee hele mooie grote stukken vlees meegeleverd. Het “ezeltje” maakten we gelijk klaar op mijn egg-bbq. Deze hebben we rustig gaar laten worden en hij was heerlijk mals. Maar er bleef dus ook nog een staartstuk over. Omdat ik dit zelf nog nooit had gekocht ben ik me er eerst even op gaan inlezen. Zonde om het te laten mislukken natuurlijk. Staartstuk picanha bbq recept bereiden met rode wijn bramensaus.

En ook bij dit stuk vlees was het duidelijk dat het rustig laten garen het mooiste resultaat zou gaan geven. Ik besloot dat in mijn oven te gaan doen. En zo maakte ik dit staartstuk met rode wijn bramensaus die er fantastisch bij smaakte! staartstuk rund bbq bereiden

Staartstuk met rode wijn bramensaus

-Verwarm eerst je oven voor op 120 graden.

-Zorg voordat je met het vlees aan de gang gaat dat het op kamertemperatuur is. Betrooi het met de kruiden. Als je bij De Woeste grond wat hebt besteld zit er een bakje met kruiden en Keltisch zeezout bij. Deze kun je dus mooi gebruiken.

-Pak een koekenpan met dikke bodem erbij leg het gekruide vlees erin op zijn vetlaag. Bak het 2 tot 3 minuten op halfhoog vuur tot het vet wat begint te smelten. Braad het vlees dan vervolgens aan alle zijdes mooi bruin aan.

-Neem een grote overschaal erbij waar het hele stuk vlees in past. Zet het staartstuk in de oven voor ongeveer 45 minuutjes. Het vlees lijkt een beetje op het klaarmaken van rosbief. Je kunt je kernthermometer gebruiken om de kerntemperatuur in de gaten te houden. picanha

Staartstuk met rode wijn bramensaus

-Zet het nu in de oven en wachten maar! We maken in de tussentijd de rode wijn bramensaus

De saus:

-Doe de bramen in een steelpannetje en kruimel hier het bouillonblokje overheen. Voeg dan 300 ml rode wijn toe en breng het geheel aan de kook. Laat dan de saus onder af en toe roeren lekker pruttelen tot de bramen helemaal loskomen en al hun vocht hebben afgegeven. Zeef dan de saus in een vergiet en doe terug in het pannetje. Voeg de gesnipperde sjalot toe en laat deze zacht worden. Is de saus nog te vloeibaar naar je zin doe er dan een maizena-papje bij van 2 el water met 1 el maizena. Roer dit erdoor en je zult zien dat je een prachtig gebonden saus krijgt. Staartstuk picanha bbq recept bereiden met rode wijn bramensaus.

Het staartstuk bereiden:

Staartstuk met rode wijn bramensaus picanha oven recept bereiden

-Haal ten slotte het staartstuk uit de oven en check nog even met je kerntemperatuurmeter of hij naar je zin is. Laat het vlees omwikkeld in een stuk aluminiumfolie voor zo’n 5 tot 10 minuten rusten.

Staartstuk met rode wijn bramensaus

Ik vond het best spannend om dit stuk vlees zo voor het eerst klaar te maken. Je wilt niet dat het mislukt natuurlijk. Maar hij zag er prachtig rosé uit en hij was zéér mals! Al met al goed gelukt dus. Wil je nou meer info over het vlees en de achtergrond van deze Hooglanders? Neem dan een hier een kijkje. staartstuk rund bbq

Staartstuk met rode wijn bramensaus

Staartstuk met rode wijn bramensaus

bij dit stuk vlees was het duidelijk dat het rustig laten garen het mooiste resultaat zou gaan geven. Ik besloot dat in mijn oven te gaan doen. En zo maakte ik dit staartstuk met rode wijn bramensaus die er fantastisch bij smaakte!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 14 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: staartstuk
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 12kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 1 staartstuk
  • 1 doosje bramen
  • rode wijn
  • bakvet
  • 2 sjalotjes
  • 1 chilipoeder
  • maizena

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 120 graden.
  • Zorg voordat je met het vlees aan de gang gaat dat het op kamertemperatuur is. Betrooi het met de kruiden. Als je bij De Woeste grond wat hebt besteld zit er een bakje met kruiden en Keltisch zeezout bij. Deze kun je dus mooi gebruiken.
  • Pak een koekenpan met dikke bodem erbij leg het gekruide vlees erin op zijn vetlaag. Bak het 2 tot 3 minuten op halfhoog vuur tot het vet wat begint te smelten. Braad het vlees dan vervolgens aan alle zijdes mooi bruin aan.
  • Neem een grote overschaal erbij waar het hele stuk vlees in past. Zet het staartstuk in de oven voor ongeveer 45 minuutjes. Het vlees lijkt een beetje op het klaarmaken van rosbief. Je kunt je kernthermometer gebruiken om de kerntemperatuur in de gaten te houden.
  • Zet het nu in de oven en wachten maar! We maken in de tussentijd de rode wijn bramensaus

De saus

  • Doe de bramen in een steelpannetje en kruimel hier het bouillonblokje overheen. Voeg dan 300 ml rode wijn toe en breng het geheel aan de kook. Laat dan de saus onder af en toe roeren lekker pruttelen tot de bramen helemaal loskomen en al hun vocht hebben afgegeven. Zeef dan de saus in een vergiet en doe terug in het pannetje. Voeg de gesnipperde sjalot toe en laat deze zacht worden. Is de saus nog te vloeibaar naar je zin doe er dan een maizena-papje bij van 2 el water met 1 el maizena. Roer dit erdoor en je zult zien dat je een prachtig gebonden saus krijgt.

Het vlees:

  • Haal ten slotte het staartstuk uit de oven en check nog even met je kerntemperatuurmeter of hij naar je zin is. Laat het vlees omwikkeld in een stuk aluminiumfolie voor zo’n 5 tot 10 minuten rusten.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Staartstuk met rode wijn bramensaus? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

staartstuk Staartstuk picanha bbq recept bereiden met rode wijn bramensaus. rund bbq bereiden

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Staartstuk met rode wijn bramensaus, Picanha

3 gedachten over “Staartstuk met rode wijn bramensaus, Picanha”

  1. Pingback: Toast met verse bramensaus en geitenkaas - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Francine Bij Halsebroek Wagyus - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept