Tortellini in champignon roomsaus

Tortellini in champignon roomsaus

Tortellini in champignon roomsaus

Eigenlijk zit er nog heel veel meer in dit receptje dan de titel doet vermoeden. De roomsaus is eigenlijk een room-kaas saus. Makkelijk zelf te maken en je kunt lekker variëren met de verschillende kaas soorten. De basis voor veel sauzen is gewoon een simpele roux en daar breiden we dan op uit. De tortellini’s in deze tortellini in champignon roomsaus heb ik uit het versvak van de supermarkt gekocht. Ik moet maar eens gaan experimenteren met verse pasta’s maken als ik wat tijd over heb. Maar tot die tijd geen schande om dit deel kant en klaar te kopen!

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 1 bakje tortellini’s naar keuze uit het versvak
  • doosje champignons
  • 200 gram verse spinazie
  • olijfolie
  • geraspte parmezaanse kaas

Voor de saus heb je nodig:

  • 20 gram roomboter
  • 20 gram bloem
  • 200 ml halfvolle melk ( de hoeveelheid hangt af van hoe dik je de saus wilt)
  • 30 gram geraspte pecorino
  • 3 eetlepels mascarpone
  • 3 eetlepels ricotta
  • 30 gram gruyère

En zo maak je hem:

-Maak eerst de champignons schoon en bak ze daarna in een koekenpan op laag vuur gaar, haal ze er uit en doe de spinazie in de pan en roerbak deze in 2 tot 3 minuutjes gaar. Voeg daarna de champignons weer aan de pan toe.

-Neem een steelpannetje erbij en doe hierin de roomboter, zodra deze is gesmolten voeg je de bloem toe en roer je dit goed door elkaar. Dan voeg je de melk al roerend toe en dat is je roux. Pak dan de verschillende soorten kaas erbij en voeg ook deze al roerend toe tot je een mooie gebonden saus hebt.

-Voeg dan de saus toe aan de koekenpan met de gebakken champignons en spinazie en laat dit zachtjes pruttelen terwijl je de tortellini’s kookt.

-Kijk even op de verpakking om te zien precies hoe lang je de tortellini’s moet koken.

-En dan als laatste giet je de tortellini’s af en voeg je ook deze toe aan de champignon saus en mix je het geheel even door elkaar.

Tortellini in champignon roomsaus

Pak ten slotte je borden erbij en schep de tortellini’s op de borden, strooi nog wat parmezaanse kaas er op en : Heerlijk happen!