Update Heerlijke Happen afvalrace 4

Update Heerlijke Happen afvalrace 4

Geschatte leestijd: 5 minuten

Hij liet even op zich wachten deze blog omdat ik nogal druk was. Je kent het wel… werk, sport, huishouden, mama-taxi en dat soort dagelijkse maar tijdrovende bezigheden. Maar jullie zitten er bovenop, op deze afvalrace en al meerdere keren kreeg ik het verzoek om weer met een update te komen. U vraagt, wij draaien….. Dus laten we maar eens naar de cijfertjes gaan kijken in deze Update Heerlijke Happen afvalrace 4. afvallen tips

Meten is weten! Gelijk maar de stats:

 • huidig gewicht: 69.6 kg
 • vetpercentage: 26,1 procent
 • BMI: 22,3
 • borstomvang: 97 cm  
 • bilomvang: 100 cm
 • buikomvang: 81 cm 
 • kuitomvang: 36 cm  
 • beenomvang: 55 cm 
 • armomvang: 27 cm

En dat is dus 10 maanden na de start het volgende resultaat:

 • Gewicht : 86,6 / 81,4 / 79,3 / 73.6 / 69,6 : -17kg totaal 
 • Vet: 42 / 40,7 / 39,1 / 37 / 26,1 : -16% totaal 
 • BMI : 27,6 / 26,1 / 25,3 / 23,5 / 22,3
 • borst: 106 / 104 / 103 / 99 / 97 : -9cm totaal 
 • buik: 96 / 95 / 91 / 87 / 81 : -15cm totaal 
 • bil: 113 / 111 / 111 / 104 / 100 : -13cm totaal 
 • been: 66 / – / 61 / 58 / 55 : -11cm totaal 
 • kuit: 39 / 39 / 39 / 38 / 36 : -3cm totaal 
 • arm: 31 / 30 / 29 / 28 / 27 : -4cm totaal 

( Linkjes naar de vorige updates vind je onderaan deze blog )

Doel behaald! Help wat nu dan??

En waar ik in de eerste blog over dit proces nog extreem voorzichtig was om te roepen dat ik mijn doel zou behalen, zijn we daar nú al aanbeland… Dat werd dus bijstellen. Natuurlijk ben ik nog steeds met Mike aan het trainen, en ook coacht hij mij over mijn calorie-inname. Dit proces doe ik dus door calorieën te tellen. We hebben een aantal macro’s vastgesteld die ik per dag mag binnen krijgen. Onderverdeeld in vet/ proteïne / koolhydraten. En in principe zijn er geen restricties op wat ik mag eten. Zolang het maar in het totaal valt. Mijn calorieën totaal staat nu op 1643 per dag. Dit zal zodra ik mijn totaaldoel van -20kg heb behaald weer gaan veranderen. afvallen tips

afvallen tips
Links : januari , rechts oktober.

Vet / spier / workouts / bulken / afvallen

De laatste maanden ben ik dus vrij intensief aan het trainen, en ja dat kost ook een hoop tijd. Tijd waarvan ik bewust kies om deze in mijzelf te steken. Sommige dingen kunnen dus niet meer, moet ik veranderen of aanpassen in deze nieuwe lifestyle. Zo ben ik nagenoeg gestopt met drinken. En ook wat betreft eten is er best wat veranderd. Niet persé wat ik eet maar wel hoeveel ik eet. Nu ik zo dagelijks mijn eten moet bijhouden in een app ben je dus ook extreem bewust van wat je allemaal in je mond steekt. Daarnaast ook van de hoeveelheid calorieën die sommige bevatten. We kunnen best vaststellen dat we met z’n allen bèst met wat minder ook heel prima kunnen leven.

Overigens blijf ik dus niet op dit aantal calorieën zitten. Zodra het nieuwe doel behaald is gaat er een andere fase aanbreken. Het “bulken”. Later daar meer over, voor nu heb ik eerst nog -3 kilo te verliezen. En dat zijn wel de ècht ingewikkelde kilo’s. In deze fase gaat het afvallen echt per onsjes en niet meer per kilo’s. Dit jaar telt nog twee en een halve maand. In theorie zou het me wellicht moeten lukken om het dit jaar nog te halen. afvallen tips

Wat komt er nu na Update Heerlijke Happen afvalrace 4?

Nu ik zoveel uur in de gym ben zie ik de andere mensen om mij heen die daar net zo gemotiveerd aan de slag zijn. Ieder heeft zijn eigen doelen, eigen zelfbeeld en geeft daar een hoop voor op om dat te bereiken. Via Instagram krijg ik een hoop support, en hoor ik ook vaak “jij bent echt mijn voorbeeld, door jou ben ik ook weer begonnen”. Super tof om te horen, en ik juich dan ook zeker toe om lekker aan jezelf te werken. Wel besef ik me dat hoe veder je in het proces komt, je ook kritischer wordt.

Want er valt voor jezelf natuurlijk àltijd wat te verbeteren. Doorslaan in dat proces zal me niet zo snel gebeuren. Daar ben ik toch echt een iets te grote lekkerbek voor…. De volgende update zal dan ook weer op zich laten wachten omdat het proces nu eenmaal niet een sprint is. Maar je kunt me zeker wel dagelijks of wekelijks volgen in mijn stories op Instagram.

Hoe heerlijk weer in spijkerbroek maatje 29 te passen!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » Update Heerlijke Happen afvalrace 4

afvallen tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *