Eenvoud kan soms zo goed zijn. Hierdoor proef je ècht wat je eet, wat voor textuur je eten heeft en hoe goed sommige smaken samengaan. Zo ook met deze gekruide wortels gewikkeld in bacon.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Maak de wortels schoon en schrap het velletje eraf. Bestrooi de wortels met wat kruiden, deze blijven er wel aan plakken want de wortels zijn nar het schoonmaken een beetje vochtig. Je kunt er bijvoorbeeld ook nog wat peper en zout op strooien.
Neem de plakken bacon erbij en wikkel deze om de wortel heen. Leg ze vervolgens op een bakplaat met een bakpapiertje bekleed en zet ze in de oven voor 15 minuten.
Lekker omwikkeld met bacon en daaronder de kruiden.
Daarna haal je ze er even uit en besmeer je ze met wat honing, zorg dat er rondom een laag je zit.
Zet ze nog een keer terug in de oven en bak ze nog een keer 15 minuten tot de bacon mooi crispy is.
Zowel in de oven, maar ook op de BBQ te maken.
Haal ze ten slotte uit de oven en strooi er dan nog wat kruiden overheen en serveer ze. Wij aten ze met wat aardappelpuree en een stukje vlees, maar ze doen het dus ook goed met een BBQ bijvoorbeeld als lekker bijgerecht.