In het weekend (of natuurlijk op tortilla tuesday) mag je wel eens lekker snacken! Deze tortilla bowl met guacamole is daar dan uitstekend geschikt voor!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 220 graden.
We maken vervolgens de guacamole.
Snipper de uien en de knoflook en snij daarna de tomaten in 4 parten. Haal de pitjes en het vochtige middelste gedeelte eruit. Snij ze daarna in kleine blokjes. Snij het rode pepertje fijn en pers de limoen uit.
Neem een schaal erbij en doe hierin de gesneden groenten, strooi er peper en zout over en vervolgens de zure room. Mix dit tot alles goed vermengd is.
Pak de avocado erbij en haal hem uit de schil. Met een vork prak je hem nu door het mengel tot je een mooie groene guacamole hebt. Als laatste het limoensap erdoor mengen en dan zet je hem even opzij in de koelkast. Je kunt hem nog even extra fijn malen in een keukenmachine als je echt een romige zachte saus wilt hebben.
Daarna snipper je de knoflooktenen en de witte ui en snij je de paprika in kleine stukjes.
Pak een koekenpan erbij rul hierin het gehakt, voeg daarna de gesnipperde ui, knoflooktenen en stukjes paprika toe. Strooi de Mexicaanse kruidenmix erover en bakt het geheel even 3 minuten.
In een ovenvaste schaal doe je intussen de tortillachips, leg hierop een aantal plakjes cheddar cheese en daaroverheen het gehakt. Je strooit daarna de geraspte kaas erop en zet het geheel in de oven, tot de kaas is gesmolten.
Serveer ten slotte het gerecht nadat je het uit de oven hebt gehaald met een flinke klodder guacamole en zure room. Het is erg lekker om hier een licht Mexicaans biertje bij te drinken