Mosterd. Ik ben er gek op! Al zolang ik me kan herinneren, en ook als kind at ik het graag. Wat natuurlijk best apart is want mosterd kan best een scherpe smaak hebben.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem eerst de aubergine erbij en zet je oven aan op 200 graden. Bekleed dan een bakblik met bakpapier en snij de aubergine door het midden. Kerf met je mes een ruitjes patroon in de aubergine en zet hem in de oven voor een half uur. Laat daarna heel even afkoelen en schraap dan het vruchtvlees uit de aubergine.Toast met aubergine mosterdspread
Pak je keukenmachine erbij en doe hier het vruchtvlees in. Schep er twee theelepels mosterd bij, zout, peper naar smaak en een scheut olijfolie. ( 40 ml) Draai het geheel tot een zachte mousse en voilà je spread is klaar!
Bak ondertussen in de oven het brood af als je net als ik een afbakbrood gebruikt. Snij het daarna in lekkere grove dikke plakken.
Besmeer het brood eerst met de auberginespread en leg er daarna wat plakken kaas op. Top af met wat druifjes en pijnboompitjes.