Soms is simpel zo lekker! En dat is zeker het geval met deze ananas hapjes met chocolade. Het recept is zo makkelijk dat ik me afvroeg of ik het wel op de site moest zetten.
gezouten karamel crunchies - of gebruik andere deco sprinkeltjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Gebruik voor dit recept dus een verse ananas en niet die schijfjes uit blik! Maak de ananas schoon en snij hem daarna in redelijk dikke plakken van zo’n 2 centimeter dikte. Soms kun je op de markt je ananas vers laten snijden dat is nog makkelijker.
Snij daarna de plakken door het midden en droog ze een beetje met wat keukenpapier.
Neem een pannetje erbij en doe hier wat water in, breng dit aan de kook en zet er dan een kom bovenop. Smelt de chocolade druppels au bain Marie en roer het goed door.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat
Doop de ananasschijfjes in de chocolade en laat ze even uitdruppelen, leg ze dan op het bakpapier en strooi er de kokossnippers en karamel crunchies op.