Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem eerst de zoete aardappelen erbij en schrob ze even voorzichtig schoon. Prik daarna de hele aardappel in met een vork. Pak wat olijfolie erbij en smeer daar de aardappel mee in. Verpak ze vervolgens met wat aluminiumfolie en vouw ze goed dicht. Leg ze in een een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer een uur. Als je ze met het puntje van een mes makkelijk kunt inprikken zijn ze gaar.
We gaan in de tussentijd verder met het gehakt. Neem een koekenpan erbij en rul hierin het kipgehakt. Kruid het met de Mexicaanse kruidenmix. Zet daarna even apart.
In dezelfde koekenpan schep je het potje chilibonen. Ik kocht een potje waar ook nog wat extra groenten in zit. Op zacht vuur verwarm je de bonen en kun je ze rustig even laten pruttelen.
Wanneer de aardappels klaar zijn haal je ze uit de oven en haal je voorzichtig het aluminiumfolie eraf. Pak een schep mes erbij en snij ze open.
Neem de borden erbij en leg de aardappels erop, vul de aardappel eerst met wat van het gehakt. Schep daarna wat van de chilibonen erop en als laatste twee lekkere klodders zure room.