Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Schil de zoete aardappels en hak ze in grove stukken. Pel de uien hak ook deze ingraven stukken. Doe beide in een grote ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Voeg de tenen knoflook er aan toe en het geschilde stukje gember. Strooi er kerriepoeder overheen en hussel dan alles door elkaar tot er overal een laagje olijfolie op zit.
Zet de schaal in de oven en laat hem daar zo’n 30 minuten in staan.
Neem intussen een grote soeppan erbij en doe hierin een liter water en de bouillonblokjes. Breng dit aan de kook.
Wanneer de groenten-mix klaar is schep je deze voorzichtig in de bouillon. Kook het geheel nog even door. Pak dan je staafmixer erbij en mix het tot een glad geheel.
Breng als laatste het geheel op smaak met zout en peper.