Oh Valentijn… eigenlijk heb ik er helemaal niets mee. Maar helemaal ontkom ik er ook niet aan want de recepten vliegen me link en rechts alweer om de oren.
huisgemaakte pesto - recept in link boven dit recept
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak eerst de bouillon. Daarvoor pureer je de bietjes in je keukenmachine. Doe vervolgens de helft in de pan met de bouillon. ( Ik gebruikte 2 blokjes) Breng het geheel aan de kook en giet het dan door een zeef. Deze bietjesbouillon zet je apart om straks de risotto mee te maken. Laat hem op een warmhoudplaatje staan zodat hij wel warm blijft.
Laat de wijn verdampen.
Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hier wat olijfolie in. Vervolgens bakken we de fijngesnipperde ui en knoflook glazig en daarna voegen we de risotto toe. Bak de rijstkorrels voor een minuutjes of twee mee tot ook deze glazig zijn. Blus af met de rode wijn en laat deze verdampen.
Nu voeg je stapsgewijs elke keer een soeplepel met bietjesbouillon toe. Blijf dit doen tot de rijst gaar is maar nog wel een lekkere bite heeft.
Voeg de roomboter in kleine blokjes toe en schep de overgebleven gepureerde bietjes erdoor.
Voeg als laatste de verse tijmblaadjes aan de risotto toe en roer het geheel door elkaar.