Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de ui en de knoflook. Haal het velletje er vanaf en snipper ze beide. De pastinaken schil je en daarna snij je ze in kleine blokjes. Ook het vlees moet in kleine blokjes worden gesneden. Zorg natuurlijk ervoor dat je vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bereiden.
Strooi zout en peper over het vlees en schep daarna de bloem erop. Bak het vlees aan in wat boter of coma en bak het tot de buitenkant mooi bruin is. Voeg daarna de gesnipperde ui, knoflook en pastinaakblokjes toe en bak deze even mee. Blus het af met het bier ( niet koud! ) en voeg de bouillon aan de pan toe.
Eerst alles even bakken en laten pruttelen, daarna in de ecostoof.
Breng het geheel op smaak met de specerijen. Als je die makkelijk eruit wilt halen kun je die bijvoorbeeld in een thee-ei doen. Maar ik gooi ze erzulf altijd gewoon los in. Laat het geheel dan 20 minuten pruttelen zodat ze pan goed heet is en het vlees wat erin zit ook.
De ecostoof is eigenlijk hetzelfde principe dat we kennen van vroeger tijden: het stoven in hooi. In dit geval is het een bolle zak gevuld met schapenvacht en dit zorgt ervoor dat het een lekker broeinest is voor hetgeen wat je erin zet. Stoofvlees moet vrij lang stoven, de pan gaat er dus voor drie uur in. Wil je het vlees nog langer stoven dan haal je na 3 uur de pan eruit, verhit je hem nog een keer op het vuur en zet je hem vervolgens nog eens drie uur erin.
Je trekt de zak dicht en verder hoef je er helemaal niet meer naar om te kijken.
Dit keer heb ik het vlees gewoon drie uur in de stoof laten staan en daarna eruit gehaald. En wat een heerlijke geur op het moment dat het deksel dan ook van de pan gaat! Tip is dus wel dat je het vlees in kleine stukjes snijdt