Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180 graden boven-onderwarmte.
Zet alle ingrediënten netjes afgewogen klaar in bakjes. Splits de eieren.
Neem de kom van de keukenmixer erbij. Zorg dat de kom goed vetvrij is! (Heb je geen keukenmixer dan je het gewoon met een handmixer mixen in een grote kom) Voeg aan de kom de volgende ingrediënten toe: het eiwit met de kristal- en vanillesuiker, limoenrasp, en het zout. Mix het geheel tot er luchtige pieken ontstaan. ( Bij mijn KitchenAid-mixer was dit al na 5 min, met een handmixer kan dit iets langer duren.)
Roer het eigeel los in het kommetje waar je ze in bewaard hebt en spatel ze voorzichtig door het eiwitschuim.
Zeef de maizena en het bakmeel in een kom en voeg dit al spatelend voorzichtig door het luchtige eiwitmengsel. Doe het rustig anders verlies je te veel luchtigheid.
Neem twee kommetjes erbij en spuit hierin 2 theelepels kleurstof. Schep er in elk kommetje 3 eetlepels biscuitbeslag bij en mix tot het gekleurd is.
Schep de drie kleuren beslag elk in een eigen spuitzak.
Neem je bakblik erbij en leg hier een bakpapier op. Spuit kleine dotjes blauw en roze op het bakpapier. Vul de rest op met het gewone biscuit beslag. Strijk het beslag glad uit in een rechthoek met een paletmes.
Zie op de foto hoe je de dotjes op het bakpapier spuit.
Zet het bakblik in de oven en bak het beslag gaar in 8 tot 10 minuutjes. ( Niet te lang want dan scheurt het tijdens het rollen)
Haal het blik daarna uit de oven en schuif de gare plak biscuit op het aanrecht. Leg een schone vochtige theedoek op het biscuit om hem te koelen, let op heel goed uitknijpen die doek, het moet niet te nat zijn.
In je keukenmachine klop je de slagroom, mascarpone, en 3 el suiker tot een lobbige dikke slagroommix.
Haal de theedoek van het biscuit en leg er een stuk bakpapier op, daarop een snijplank, keer het geheel om. Trek nu voorzichtig het bakpapier eraf, de vlekken komen nu tevoorschijn. Leg weer een velletje bakpapier erop en draai hem nog een keer.
Nu ligt de print naar beneden en smeer je deze kant in met chocoladesaus. Daarop smeer je de slagroommix. Blijf ongeveer 1,5cm van de rand af.
Pak aan de smalle kant het bakpapier op en rol de biscuit voorzichtig op. Leg hem dan op een schaal. Snijd met een mes de buitenste randen eraf zodat het een mooie strakke rol wordt.
Snijd in mooie gelijke plakken en serveer! Heerlijk Happen.
Tips van Eefje:-Als je de vlekken net gemaakt hebt op het bakpapier: vries ze in voor 15 minuten dan worden ze steviger. Zo kun je het witte beslag er makkelijker overheen strijken. Het moet wel in je vriezer passen. -Of bak de vlekken eerst 3 minuutjes en vul ze daarna op met het witte beslag. -Bewaar hem ingerold in een stuk huishoudfolie in de koelkast.