Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Hak de amandelen fijn en rooster ze in de oven tot ze een goudbruin randje krijgen. Haal uit de oven en laat even afkoelen.
In een mengkom meng je de karnemelk, de roomboter, de suiker en het ei. Klop het geheel goed door elkaar en voeg de stukjes verse vijg er aan toe.
Neem een tweede mengkom erbij en voeg hier de 2 soorten bloem, bakpoeder, bakingsoda, en de geroosterde amandelen aan toe. Mix het geheel goed en voeg dan de inhoud van de andere kom er aan toe en meng met een houten lepel tot je een beslag krijgt. Niet te lang mixen!
Smeer je broodblik in met boter en bebloem hem, schud overtollig bloem eruit. Vul het blik met het beslag.
Zet het in de oven op 175 graden voor 55 tot 60 minuutjes. Haal het uit de oven en laat eerst een minuutje of 10 afkoelen, daarna verder afkoelen op een rooster.
In je keukenmixer klop je de mascarpone zacht, giet de slagroom en het pink pitaya poeder erbij en klop tot een stevige slagroom. Bewaar in de koelkast tot gebruik!
Als het vijgenbrood afgekoeld is serveer je het met de slagroom.
Heerlijk Happen!
- Geen kokosbloesemsuiker in huis? Dan gewone kristalsuiker gebruiken. -Geen speltmeel in huis? Dan 250 gram tarwebloem gebruiken.