Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Voor de crème pasticcera: Pak een pannetje en doe hier de melk in. Schil een aantal plakjes van de citroenschil en doe deze in de pan. Laat de melk warm worden, maar niet koken!
Pak ondertussen een schaal en doe hier de eidooiers, de suiker en de bloem in. Meng dit goed door elkaar totdat het een geheel wordt.
Als de melk warm is, verwijder dan de plakjes citroenschil en voeg het mengsel van ei, suiker en bloem toe. Pak een garde en blijf goed door roeren op laag vuur.
Roer door totdat er een een mooie egale, dikke crème ontstaat. Giet de crème in een ovenschaal, bedek met plastic folie en zet in de koelkast om helemaal af te laten koelen.
Het taartdeeg maken :
Doe de bloem en de boter in een keukenmachine en zet deze aan. Op deze manier wordt de boter één geheel met de bloem.
Leg het deeg op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Voeg hier de suiker en de eieren aan toe.
Rasp de schil van de citroen fijn en voeg deze ook hier aan toe.Kneed dit tot één geheel. Gebruik nu wel je handen, het deeg is namelijk heel bros dus met de keukenmachine werkt het minder goed.
Zorg ervoor dat het deeg een mooie gladde bal wordt. Wikkel het deeg in folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
De taart afmaken:
Vet de quichevorm in met de boter en bestrooi deze met de bloem. Pak 2/3 van het deeg en rol het uit. Bedek hier de bodem en de rand van de quichevorm mee.
Prik gaatjes met een vork in de bodem van het deeg. Vul de quichevorm met de crema pasticcera en verdeel deze evenredig over het deeg.
Pak het andere deel van het deeg, rol deze ook uit en leg deze als een deksel over de bovenkant van de taartvorm. Druk de randen goed aan en prik gaatjes in de bovenkant met een vork.
Bestrooi de bovenkant met de pijnboompitten en doe de taart voor 50 minuten in de oven op 160 graden. Gebruik een stand die onder- en bovenwarmte geeft.
Laat de taart volledig afkoelen, bestrooi 'm dan met poeder suiker en snijd aan!