Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Meng de yoghurt met de melk in de pan.
Zet de pan op het vuur en verhit tot 90 graden. Zet hiervoor de thermometer in de pan.
Voeg dan het citroensap en de witte wijnazijn toe en roer goed door.
Laat de pan voor 20 minuten op het vuur staan op 90 graden.
Haal vervolgens de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Giet het in een zeef en laat het uitlekken. Wat in de zeef overblijft en word je ricotta.
Giet het mengsel na het uitlekken in een kaasdoek of ricottamandje en laat verder uitlekken. Je kunt zelf er voor kiezen hoe dik je de ricotta wilt hebben. Ik vind het lekker als hij wat dikker is dus laat ´m langer uitlekken.
Laat voor het gebruik koud worden in de koelkast. Ongeveer 3 uurtjes.