Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
De sukade bestrooien met peper en zout,insmeren met mosterd en paprikapoeder en door de bloem halen
Alle groenten wassen, schoonmaken en grof snijden.
Vlees aanbraden in olijfolie, mooi bruin kleuren en uit de pan halen.
Daarna blussen met rode wijn, rode port en aceto balsamico.
Kalfsjus toevoegen aan de pan en de tomatenpuree toevoegen dit laat je daarna inkoken.
Alle groenten in roomboter fruiten.
Het vlees kan in de stoofpan, de aangefruite groenten erbovenop.
De jus door een fijne zeef halen en over het vlees verdelen. Het kruidenbuiltje en het knoflook teentje en citrusschillen op een satestokje toevoegen.
Daarna kan het stoven beginnen, zie notities voor de juiste stooftijd voor de pan die je gaat gebruiken.
Op het einde als de druk van de pan is voeg je de tomaten en abrikoos toe en deze laat je een 15 minuutjes pruttelen tot ze zacht zijn. ( Doe je ze er gelijk in dan kook je dit tot snot en dat wil je niet).
Als laatste: Heerlijk Happen!!
In een crockpot / of snelkookpan maak je hem in 1,5 uur, in een klassieke stoofpan in een 4,5 uur. Tip van Erik: Neem een stukje keukenpapier en rol hierin je kruiden, bindt het builtje vast met keukentouw en maak het een beetje nat onder de kraan. Het papier lost niet op in de stoof!