Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak de koekenpan erbij en doe het amandelmeel erin. Met een houten pollepel bak je al roerend het meel tot het lichtbruin is. Dit kan een minuutje of 5 duren. Doe dit op laag tot middelhoog vuur zodat het meel niet verbrandt.
Pak een pan erbij en doe hier de suiker, het water, het citroensap en de kaneelstokjes in. Breng aan de kook en laat wat inkoken tot je een siroop hebt. Haal de kaneelstokjes uit de pan.
Schep het amandelmeel bij de siroop en blijf roeren! Roer tot het een redelijk dikke massa is. Haal dan van het vuur.
Kluts het eigeel en voeg dit bij de amandelmix. Zet weer op laag vuur en met een garde roer je het eigeel door de mix, blijf wederom goed roeren! Roer voor een minuutje of 5 De massa zal nu de consistentie hebben van een dikke, maar nog vloeibare pasta, vergelijkbaar met amandelspijs
Schep de pasta in een glazen pot en laat afkoelen.
Wanneer afgekoeld pak je de glaasjes erbij en schep je 2 tot 3 el in het glaasje en serveer je het met een bolletje vanille-ijs.